Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: My od režiséra hitu Uteč je prý horor roku


ikona
KarelR
hororjordan peelemyprvni reakceutec
Jeden z nejočekávanějších hororů roku nás podle všeho nezklame. 

Když se polovina komediálního dua Kay and Peele vydala za kameru, aby natočila horor Uteč, většina lidí se škrábala na hlavě. Výsledkem ale byl malý žánrový klenot, který navíc dobyl pokladny kin, takže se z Jordana Peeleho ze dne na den stala filmařská hvězda. Jak dopadl jeho druhý celovečerák? Už z titulku vám musí být jasné, že nemáme co do činění s debutantem, jenž si napoprvé vystřílel všechny dobré nápady. Ba naopak - Peele je už nyní označován za novodobého mistra žánru.

Nabušené trailery hororu My zkrátka nelhaly. Američtí kritici mají za sebou první projekci a výsledkem je 38 spokojených recenzí (a ani jedna nespokojená!), což vede k luxusnímu průměrnému ratingu 8,2/10. Ještě důležitější pak je všechno, co se na Rottenech dočtete. My je totiž podle všeho mistrovské dílo a špičkový "sociální horor", v němž se Peele znovu šťourá v americkém svědomí a znovu tím příkladně děsí i nutí k zamyšlení.

Příběh rodiny, kterou terorizují její znetvoření dvojníci, je podle všeho univerzální a naprosto zvrácenou podívanou, u níž často neodhadnete, co se bude dít dál. Prakticky každý záběr má být přímo natřískaný detaily, jež vyžadují další zhlédnutí. My by tak neměli být jednorázovým zážitkem, nýbrž hutnou a vrstevnatou žánrovkou, o níž se dá po projekci debatovat dlouhé hodiny.

Dostali jsme tedy už na začátku března nejlepší horor roku? Pokud se výrazně nezadaří dvojce To nebo Synovi temnoty, je to dost dobře možné. A aby toho nebylo málo, už 1. dubna startuje Peeleho reboot Zóny soumraku, takže po kinech zřejmě ovládne i malou obrazovku. Jen houšť, Jordane. Jen houšť!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace