Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Triumfální nástup Captain Marvel! Tržby lámou rekordy


ikona
Cival
alita: bojovy andelapollo 11brie larsoncaptain marvelfighting with my familygretaisnt it romanticjak vycvicit drakajak vycvicit draka 3jude lawlego pribeh 2madeas family funeralmarveloscartržbytyler perryzelena kniha
Marvelka od Marvelu válí až běda! 

Na amerických filmových webech se o Captain Marvel zásadně píše z perspektivy války mezi Brie Larson a jejími oponenty. Je to samozřejmě válka virtuální, jejím kolbištěm jsou zejména RottenTomatoes a já se jí rozhodně věnovat nebudu, protože tyhle aféry každého jenom otravují.

Pokud někoho opravdu dokážou šíleně popudit hlášky herečky, která si až příliš ujíždí na své důležitosti, a pokud si fakt myslí, že bojuje za světovou spravedlnost tím, že chce, aby nějaký agregátor recenzí nechal na svých stránkách padesát tisíc nafakeovaných uživatelských hodnoceních, pak je v jeho životě asi něco špatně. Doporučoval bych si nejdřív nastudovat reálné problémy, které tížily lidi během dvacátého století, a pak zvednout zadek od počítače a podívat se do skutečného světa tam venku. Každopádně sociální sítě zjevně zvládly za nějakých deset let vymlít mozek velké části populace, a to velmi důkladně.

 

Nakonec ale platí, že „money talks“ a tady se Disney opravdu nemusí vůbec strachovat. Hlášky o tom, že comicsy se okoukávají a tuctové marvelovské originy už netáhnou, které v pravidelných intervalech rozbíjí KarelR v diskuzích, se ukazují jako úplně liché, protože opak je pravdou. Captain Marvel nevypadá kdovíjak atraktivně, sbírá jen lehce nadprůměrné recenze (já na ni asi ani nepůjdu, protože je v nabídce spousta zajímavějších titulů), a přesto si zvládla jen ze čtvrtečních zámořských previews a půlnoček odnést parádních 21 milionů dolarů.

TRŽBY MARVELOVEK 

Krasojízda pak pokračovala přes celý víkend, kdy mohla blonďatá Marvelka těžit z nulové konkurence, velkého distribučního nasazení a své rodinné/woman-friendly povahy a výsledkem je luxusní otvírák za 153 milionů dolarů. Ano, comicsy tak moc upadají, až utrží tuctová představovačka nové hrdinky, co není zdaleka tak slavná jako Batman a spol., o polovinu víc než třeba megahitový Iron Man a mnohonásobně trumfne i všechny starty Hulků, Capů i Ant-Manů…

 

Suverénní nástup slaví Captain Marvel samozřejmě i na ostatních trzích – a zní to neuvěřitelně, ale její start je v kontextu comicsových sólovek naprosto rekordní. Nová hrdinka totiž vytěžila na úvod z ostatních světadílů kolosálních 302 milionů a v globálu je tedy už na 455 melounech.

 NEJVĚTŠÍ CELOSVĚTOVÉ OTVÍRÁKY

Uvidíme, jakou výdrž tahle sličná wonder woman prokáže (rozhodně ji ale neodvozujme od trolly uměle sražených ratingů na IMDb nebo Rottenech), i kdyby ale nešlo o kdovíjakou trvalku, miliarda je proklatě blízko a u Disneyho a Marvelu tedy můžou už teď otvírat šampusy. Zase se povedlo zavést na comicsovou mapu další tahounku a film dokonale zafunguje jako trailer na blížící se dvojku Infinity War. A její rekordy se pak budou hodně těžko překonávat.

 

Velkým animovaným hitem zimy je Jak vycvičit draka 3. Ne že by šlo o kdovíjakou americkou trvalku: Necelých patnáct milionů o třetím víkendu při polovičních propadech je celkem standardní počin a průběžných 120 mega úplně neoslní. Parádní jsou ale globální mezisoučty: Aktuálních 435 mega celosvětově naznačuje, že půjde o kasovně nejúspěšnější počin série. Svodům na čtyřku tedy nebude snadné odolat.

Na bronzové příčce se odehrává pohřeb Madey Tylera Perryho. Po klasicky silném prvním víkendu, které Perryho levné produkce tradičně finančně zajistí a pošlou do jasného plusu, následuje rychlý útěk ze scény, a tak je tomu i tentokrát. Nezbývá než doufat, že ten úprk bude – s ohledem na název filmu – pokud možno definitivní. Perry dostane na odchodnou víc jak šedesátku jen z Ameriky, takže truchlit nebude.

 

Dvojka Lego Příběhu na čtvrtém fleku je zklamáním po všech stránkách. V Americe se sice blíží stovce a jako rodinná flákota se bude promítat ještě nějakou chvíli, průběžných 169 milionů celosvětově je ale nedostatečných. Já osobně kasovní osud tohohle nesnesitelného subžánru oplakávat fakt nebudu.

Globálně vykazují slušná čísla dva následující tituly: Zatímco u páté Ality jde ale o spásu zejména od asijských popcornožroutů, díky nimž rozpačité americké výnosy aspoň trochu zakrývá 382 milionů celosvětově, šestá Zelená kniha těží ze svého renomé a snadné stravitelnosti – skrz na skrz hollywoodská historka s hluboce lidským poučením se tak může chlubit nejen zámořskou osmdesátkou, ale i skoro čtvrtmiliardou celosvětově. Pro nenápadnou konverzačku to je triumf srovnatelný s Oscarem.

 

Desítku uzavírá solidní romantická parodie Isn´t It Romantic, která už je na Netflixu, wrestlingová oddychovka Fighting with my Family i IMAXovský dokument o Apollu 11. A s dvoumilionovým příhozem dál trochu zklamává Greta – moc jsem ale nepochytil, proč někoho napadlo nasadit neokázalý psychothriller Neila Jordana do 2417 kin. To prostě nemohlo klapnout.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden budou ve stínu Captain Marvel bojovat romantika Five Feet Apart, snaživé sci-fi Captive State a nepříliš lákavý animák Kouzelný park.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (41)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace