Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Šílený Max


ikona
imf
george millermad maxmax rockatanskymel gibsonmz livemz speciálroad warriorv8
Ohlížení za slavnou Gibsonovou trilogií 

Máte pocit, že se zase flákáme? Ne, to jsme jen piplali tenhle hodinový speciál, ve kterém se ohlížíme za prvními třemi díly Šíleného Maxe. Je za nimi velký příběh o ještě větší vizi George Millera a hlavně o tom, jak divoce se během let měnila. Zběsilou cestu, čtvrtý díl, si necháváme na jindy. Je přece jenom příliš nový, než abychom ho řešili v našich ohlíženích, ale samozřejmě je to obrovská pecka a jak možná dneska zjistíte, má s původními filmy hodně společného, nejen osobu vizionáře a režiséra Millera.

V posledních týdnech jsme mimochodem taky upletli kratší speciál z Hříšného tance, který jsme promítali na Valentýna v Aeru, ale to je samozřejmě trochu jiná káva, protože zatímco Baby neseděla v koutě mezi židovskou smetánkou ve výletním hotelu, Max coby jeden z posledních policajtů brání australské pobřeží, na kterém dochází benzín a naopak se kupí desperáti. Civilizace, jak ji známe, co nevidět skončí, ale v prvním filmu se ji Bronzáci, speciální jednotka policejních stíhačů, snaží udržet při životě na kapačkách. I po čtyřech dekádách drží tenhle jednoduchý děj pohromadě díky hercům a Millerově schopnosti vyprávět hlavně obrazem. Ve speciálu se věnujeme hlavně jedničce a jejímu odkazu, ale samozřejmě dost času strávíme i nad ikonickou dvojkou, která inspirovala nejednu generaci filmařů. A dojde i na tetu Entitu v podání Tiny Turner, která vládne Dómu hromu.

Jedna vzpomínka k druhé a byla z toho krásná hodinka. Pokud vás náš speciál namlsá, můžete si do Aera skočit na maraton Šílených Maxů. Nebo si pustit některý z filmů v pohodlí domova, všechny tři mají své kouzlo. Nás si můžete pustit na YouTube jako obvykle, nebo se do našeho vzpomínání zaposlouchat na PodbeanSpotify nebo iTunes. A pak nás třeba ohodnotit na CSFd, kde jsme na chvilku dokonce kralovali dokumentární kategorii. Tak za nás bojujte, ať si to můžeme dát jednou na náhrobek.

Ale protože budoucnost je růžová, přineseme vám příští týden ještě jeden retroprojekt. Tentokrát půjde o kratší formát na vlastním YouTube kanálu. Ze stránek MovieZone ho možná dobře znáte, ale to neznamená, že vás nezvládneme překvapit. Oficiální představení a první přírůstek až koncem příštího týdne, ale kdo chce, může už teď po Encyklopedii akčního filmu pátrat na sociálních sítích. Kdo hledá, najde.

Příští týden by mělo být také normální MZ Live, což znamená, že náš počet videoprojektů povážlivě roste a někdo by mohl i říct, že jsme ozajstní youtubeři. Takhle to nevnímáme, ale příprava videí samozřejmě stojí hodně času a úsilí. Proto uvažujte o tom, že nám dáte lajk nebo odběr. Abychom měli alespoň nějakou zpětnou vazbu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace