Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Shazam je parádní superhrdinská komedie


ikona
KarelR
david f. sandbergdcprvni reakceshazamzachary levi
Příběh patnáctiletého sirotka, kterého slůvko „Shazam!“ mění v superhrdinu, vykročil k premiéře správnou nohou. 

Shazam na tom v posledních týdnech nebyl moc dobře. Kampaň nepřicházela s ničím extra novým, Zachary Levi se (vcelku zbytečně) zapletl do boje s internetovými hatery a všude se mluvilo spíš o Captain Marvel. Jenže víte co? Sirotek Billy Batson možná bude mít poslední slovo, jelikož se ukázalo, že má dost nízký rozpočet (jen 80-90 milionů dolarů) a teď ho vychválila první vlna ohlasů.

Kritici na Twitteru vlastně jen jásají, a to nad skvělou superhrdinskou komedií, která plní všechny sliby. Shazam je prý ohromně zábavný mix Velkého a Supermana, jenž navíc táhnou sympatičtí hrdinové. Tónově je zcela odlišný od jiných DC filmů z poslední doby (nejblíž má právě k Donnerově Supermanovi) a replikuje spíš zábavný rodinný tón Goonies nebo Krotitelů duchů.

Třešničkou na dortu je potom nejen kupa (povinných) popkulturních odkazů, ale především několik hororových scén, které jsou prý patřičně děsivé (jak jen to u velkého rodinného filmu jde) a David F. Sandberg se v nich po Zhasni a zemřeš nebo dvojce Annabelle náležitě vyblbnul. A jelikož filmu nemá chybět ani potřebné srdíčko, zřejmě nás čeká definitivní potvrzení, že nové vedení DC dobře ví, co dělá.

Po miliardovém Aquamanovi je totiž na obzoru další comicsový úspěch (byť to s tržbami asi nebude zas tak žhavé), který plně těží z toho, že se propojený vesmír napůl hodil do koše. Šéf DC filmů Walter Hamada se opravdu vrátil k separátnímu rozvíjení superhrdinských sérií (asi jako Sony a Foxové na začátku 21. století) a nehodlá moc řešit, jestli se jejich tahouni někdy potkají. Snad se tedy první ohlasy na Shazama "potvrdí" a bude se mu náramně dařit!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace