Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Aquaman 2 má nečekaně vzdálené datum premiéry


ikona
KarelR
aquamanaquaman 2avataravatar 2avatar 3jason momoa
U Warner Bros. konečně pochopili, že je načasování ohromně klíčová věc. Sláva! 

Druhý Aquaman konečně vyfasoval datum premiéry a je to asi největší překvapení posledních týdnů. Warneři ho totiž pošlou do kin až 16. prosince 2022, tedy celé čtyři roky po miliardové jedničce. Podobný tah je v dnešní urychlené době téměř bezprecedentní - starý DC režim by určitě chtěl prosinec 2020, maximálně prosinec 2021. Tyhle premiéry ale znemožňuje vícero faktorů, které si zaslouží menší analýzu.

V první řadě premiéru Aquamana stoprocentně ovlivňují pokračování Avatara. Dvojka jde do kin právě v prosinci 2020 a trojka v prosinci 2021, a je logické, že proti nim Arthur Curry (na rozdíl od Sherlocka Holmese) rozhodně nepůjde. Vyloženě fascinující potom je, že Warneři raději počkají neskutečně čtyři roky, než aby těžce vybojovaný vánoční slot pouštěli. Aquaman totiž převzal pozici největší zimní události od Star Wars (Solo byl netradičně už v květnu) a bohatě se mu to vyplatilo.

Nové vedení DC filmů sází na Vánoce s Aquamanem tak mocně, že očividně nepřišel v úvahu jiný distribuční termín v příštích třech letech. Na jednu stranu se tak jedná o jasný signál pro Lucasfilm, kde by do Vánoc 2022 určitě vymysleli nějaké Star Wars, ale teď už si to nelajsnou. Na druhou pak pro Jamese Wana, který se dvojce neupíše bez dobrého scénáře, a teď mu studio dalo najevo, že na film dostane ohromnou spoustu času.

U DC tak díky bohu přestávají chvátat. Wonder Woman se odsunula z listopadu 2019 na červen 2020, Batman dorazí až v červnu 2021 (Matt Reeves ho přitom chystá od února 2017!) a reimaginaci Suicide Squad si může James Gunn piplat až do srpna 2021. Walter Hamada tak dal po roce šéfování DC vesmíru jasně najevo, že nehodlá opakovat sprintovací chyby z minulosti, a musím říct, že z toho mám velkou radost. Snad se rozdělená Justice League konečně dočká filmů, které jsou hodné parádních comicsových předloh!

---

Vytáhni v hospodě: 21. května 2021 (tedy jen měsíc před Batmanem) dostaneme ještě DC Super Pets, týmovku se Supermanovým psem Kryptem a dalšími superzvířaty z DC vesmíru. Pořád je to trochu podivná volba, pár indicií ale nasvědčuje tomu, že nepůjde o hraný film s digitální zvířenou, nýbrž o klasický animák.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace