Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Bruno Ganz, představitel Hitlera z Pádu Třetí říše


ikona
KarelR
bruno ganznebe nad berlinemnosferatupad treti rise
Ganz už není mezi námi, ale jeho odkaz (byť určitě neplánovaný) jen tak nezmizí. 

Ve věku 77 let nás dnes opustil Bruno Ganz, švýcarský herec, který se na velkém plátně pohyboval přes čtyřicet let. Ganz začínal v 60. letech na divadle a rychle se stal hereckou jistotou, jíž se nevyhýbaly ani ty nejprestižnější ceny. V 70. letech se potom dostal k celovečerním filmům a zahrál si třeba v dramatu Hoši z Brazílie, kde mu dělali společnost Gregory Peck a Laurence Olivier.

Následně začal Ganz spolupracovat s Wernerem Herzogem (Nosferatu - Fantom noci) nebo Wimem Wendersem (Nebe nad Berlínem) a pomalu se stával jedním z nejslavnějších německy mluvících herců. Právě díky tomu pak v roce 2004 získal svoji nejslavnější roli - Adolfa Hitlera v Pádu Třetí říše.

Čerstvě nabytou slávu Ganz zúročil v Předčítači nebo v Neznámém a v poslední letech si zahrál v Boj sněžného pluhu s mafií, v nové verzi Heidi nebo v Trierově masakru Jack staví dům. Jeho závěrečným filmem bude letošní Radegund od Terrence Malicka, věčnou slávu mu ale zajistí hlavně nekonečné parodie slavné scény v bunkru.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace