Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Tango a Cash


ikona
Mr. Hlad
buddy moviekurt russellmz speciálsylvester stallonetango a cash
A kámoši jak hrom jsou… Stallone a Russell! 

Na tuhle dvojici jsme měli spadeno zatraceně dlouho a vyloženě náhoda tomu chtěla, že jsme Tanga a Cashe zařadili jen pár dní po premiéře prvního traileru na Hobbse a Shawa, o kterémžto letním blockbusteru se mluví jako o novodobém rebootu tohohle konceptu “slavný a slavnější táhnou za jeden provaz”. Zatímco Hobbs se Shawem už mají úspěch u diváků v podstatě předplacený, Tango a Cash byla svého času tak trochu horká brambora. Sylvester Stallone potřeboval po pár průšvizích zaručený úspěch a tak kromě třetího Ramba roztočil i svou první buddy movie, ačkoliv sám věděl, že je zapřísáhlý sólista. Sháněl k sobě někoho, kdo by mu nepřekážel a nezastínil ho. Kurt Russell sice nebyl první volba, ale nakonec v téhle roli dokázal sehrát se Slyem epický ping-pong. V jejich vzájemné chemii problém nebyl, ale přesto se na place začaly vršit průšvihy. 

 

Natáčet Tanga a Cashe dneska, zřejmě by studio už druhý týden natáčení vyvěsilo bílou vlajku a nechalo se internetovými trolly zahnat do kouta. V osmdesátkách to odnesl jen režisér ruského původu Andrej Končalovskij. Autor povedeného Splašeného vlaku stál mezi požadavky umíněné hlavní hvězdy a zákeřného producenta. Průšvih byl v tom, že oba chtěli něco úplně jiného. Stallone pak musel po třenicích v zákulisí režiséra nahradit a snímek se lepil na poslední chvíli, se zpožděním a neustále přepisovaným scénářem. Je až zázrak, že z toho nakonec vylezl film, který má s přimhouřením obou očí hlavu a patu. Americká kritika ho setřela, domácí diváci odepsali, ale post-sovětské republiky plné novopečených fandů Ramba a Rockyho, ty Tanga a Cashe jednoduše milovaly. I my jsme patřili k těm nadšencům a po třiceti letech od premiéry zjišťujeme, že tenhle film možná žánrově trochu kodrcá, ale vlastně nás pořád baví. Tak se pojďte ujistit, že to téhle policejní dvojce pořád šlape, i přes všechnu tu nepřízeň osudu.

Ve videu se okrajově věnujeme i dabingu, kde jsme to trochu popletli. Vězte, že v relaci je řeč o druhém dabingu pro Českou televizi, v němž Cashe mluví Vladimír Dlouhý. To je podle nás nejpovedenější verze, i když často padá do originálu uprostřed věty, a pak z něj zase vystupuje. Dlouhý daboval i Riggse ve čtvrté Zbrani, z čehož si trochu děláme srandu, protože Cash a Riggs k sobě mají nebezpečně blízko. Jinak je ale Gibson v češtině spjatý spíš se Županičem. Pokud ale preferujete originál, zapomeňte na tenhle odstavec, sežeňte si co nejdelší (=necenzurovanou) verzi a běžte se královsky bavit. 

 

Pokud nestíháte YouTube, rádi připomínáme, že jsme k dispozici i v audio verzi na PodBeanSpotify a nově i na iTunes. Tam nás můžete stejně jako na ČSFD ohodnotit hvězdičkami nebo počastovat komentářem. Pokud tak učiníte, bude náš podcast viditelnější a jeho sláva se bude hvězd dotýkat. Možná i těch filmových. Děkujeme za vaši přízeň a těšíme se na viděnou i slyšenou už velmi brzy.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (14)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace