Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

5 postřehů k nové upoutávce Avengers: Endgame


ikona
KarelR
ant-manavengersavengers 4avengers: endgameavengers: infinity warblack widowhawkeyehulkiron mankapitan amerikamarvelthor
Pořád toho moc nevíme. Ale víme alespoň něco a další věci tušíme... 

Bratři se Russoové se zrovna nechali slyšet, že mají noví Avengers za sebou čtyři testovací projekce. Při prvních třech prý nikdo ani nešel na záchod, což berou vzhledem ke tříhodinové stopáži jako dobré znamení. Jaké jsou zatím ohlasy? Samozřejmě "skvělé", ale to z úst samotných režisérů nemá skoro žádnou váhu. Na filmu se každopádně pořád pracuje a zatím to vypadá, že se výrazné zkracování opravdu nechystá.

Russoovi tedy dřou na postprodukci, zbytek Marvelu má nicméně jiný úkol - vypiplat marketingovou kampaň. Avengers zatím nabídli jen teaser a Super Bowl Spot, přičemž se můžeme přít o tom, v čem toho studio ukázalo míň. Jak víme z rozhovoru s Feigem, drtivá většina kampaně má ukazovat jen prvních 15-20 minut filmu. Tenhle (málem bezprecedentní?) tah znamená trochu hubené rozbory upoutávek, něco se z té nové ale přeci jen vytáhnout dá. Třeba těchhle pět věcí...

1) Kde jsou všichni?

V první řadě jste si určitě všimli, že New York nenese zmizení půlky živých bytostí zrovna lehce. Kompletní vylidnění ulic je v Super Bowl Spotu trochu zarážející (zbytek lidstva se preventivně zamknul doma?), zároveň však potvrzuje časový skok mezi trojkou a čtyřkou. Jak velký? To se stále nedá určit. Spekulace se pohybují mezi půl rokem a pěti lety, osobně ale tipuju maximálně rok. A to pro linku na Zemi, trápení Tonyho Starka a Nebuly si zřejmě dáme hezky od začátku.

2) Noví parťáci

Dávalo to smysl už po teaseru, ale teď to víme stoprocentně. Tony a Nebula opustili Titan společně a snaží se přežít na palubě Milana (respektive Benataru, protože mají Strážci Galaxie novou loď, která se jmenuje po zpěvačce Pat Benatar a... neřešte to). Doteď není moc jasné, v čem je vlastně problém, když se na Titan doletělo v pohodě a ve Strážcích Galaxie 2 se zuřivě skákalo po celém vesmíru. Zatím to však vypadá na depresivní čekání na záchranou misi, jíž by mohl mít na svědomí... Rocket?

3) Hledání Thora

Jestli jste si mysleli, že byl Thor v Infinity War v depresi, počkejte si na Endgame. Ačkoliv se lidé opírají hlavně do Star-Lorda, celé lusknutí bylo spíš Thorovou chybou, jelikož chtěl Thanosovi vmést do tváře, že vyhrál (a tak nemířil na hlavu!). Po téhle prohře se Thor uklidil do ústraní (spekuluje se o Odinově chatě v Norsku), kde ho nejspíš bude hledat Rocket. Tihle dva si ve třetích Avengers dost sedli, a jelikož Rocket (který tu má uniformu z comicsů) na Zemi nikoho jiného nezná, je vcelku logické, že vyrazí za Thorem. Navíc se mu asi bude hodit jeho sekera Stormbreaker, s níž se dá cestovat po celém vesmíru a tudíž... i k Tonymu a Nebule?

4) Kdo chybí?

Odhalil Super Bowl Spot přílet Tonyho a Nebuly na Zem? Kdo ví, na co Avengers koukají, v každém případě jim ale mezi Bannerem a Rhodeym někdo chybí. Jak jsme se naučili z kampaní třetího Kapitána Ameriky, třetího Thora nebo Infinity War, Marvel s oblibou vymazává postavy ze záběrů (nebo je do nich naopak přidává) a tohle je nejspíš další případ. I finální nástup Avengers, který se možná koná v nových kvantových oblecích, má (za Ant-Manem) místo na další postavu. Spekulace, jestli se schovává Hawkeye/Ronina nebo Captain Marvel (nebo někdo úplně jiný), tak už samozřejmě běží na plné obrátky.

5) Poslední bitva se štítem?

Nad předposledním záběrem Super Bowl Spotu se většina lidí asi moc nepozastavila - Kapitán Amerika si prostě zase bere svůj štít. Určitě však stojí za povšimnutí, že se Kapovi klepou ruce, a že má štít klasické držení místo magnetického, jež se používalo hlavně v Avengers 2. V jádru chci říct, že pár indicií naznačuje osudovou finální konfrontaci s Thanosem, kterou určitě znáte z komiksové předlohy. Její filmový výsledek ale radši tipovat nechci, protože... sakra, Steve, musíš to dát!

Všimli jste si v nové upoutávce něčeho dalšího? Podělte se o to diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace