Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #491 o Oscarech a Žvejkovi


ikona
Mr. Hlad
die hardmarveloscarstar warsvíkendový výplach
Kdo dovede zkrotit záporáka ze Smrtonosné pasti? Která herečka byla v 80. letech nejkrásnější? A vyplatí se vyhrát Oscara?  

Další výplach

Oscar týdne
Vyhrát Oscara je prestiž. Ale je to taková prestiž, že stojí za to rvát do filmu, který má oscarové ambice, spousty milionů navíc? A fakt jde je o to, že si chtějí tvůrci zamachrovat? Samozřejmě že ne, investovat prachy do filmu, který může Oscara vyhrát, se může docela vyplatit. 

 

Song týdne
Song Paper Planes před pár lety velmi stylově doprovodil třeba trailer na Pineapple Express a pořád je docela fajn. Někdo ho má ale rád tak moc, že se rozhodl celý ho překopat tak, aby všechny texty zpívaly filmové postavy. A dalo to asi sakra práce. 

Pocta týdne
Osmdesátá léta jsou pro dnešní teenagery hluboká minulost a vlastně ani my jsme si je úplně neprožili. Ale naštěstí do České republiky přišla hollywoodská filmová osmdesátá léta o dekádu později, takže jsme to dohnali. A jedna věc je jistá. Když potřebovali filmaři před kameru nějakou krásku, bylo z čeho vybírat. 

Řev týdne
Jaký nejslavnější zvuk z Hvězdných válek si vybavíte? Je to dýchání Dartha Vadera? Zapnutý světelný meč? Lasery z X-Wingů? Popravdě sám jsem o tom nejspíš nikdy nepřemýšlel, ale kdybych měl opravdu vybrat nejikoničtější zvuk, asi by to byl Žvejkův řev

Role týdne
Wanted, X-Meni, Rozpolcený, Pokání… James McAvoy má za sebou už hodně rolí a ukázal, že umí zahrát skoro cokoliv. Ale Cival vždycky tvrdí, že všechny jeho pokusy o postavy drsňáků absolutně nefungují, protože si kdysi v Letopisech Narnie zahrál srandovního pana Tumnuse. Zbytek světa na to možná na rozdíl od Civala zapomněl, ale McAvoy se rozhodl tuhle roli fandům připomenout. 

Dabérka týdne
Kdy konečně uvidíme dlouho očekávaný dokument o filmovém pirátství a dabování hollywoodských pecek v socialistickém Československu Králové videa, pořád nevíme. Ale nejsme jediná země, která si musela k Rambovi a Terminátorovi trošku pomoct. V Rumunsku na tom byli podobně. Naštěstí měli Margaretu Nistor. 

Challenge týdne
Asi jste zaznamenali 10 Year Challenge, takovou tu výzvu, kdy lidi ukazují, jak se změnili za posledních deset let. Osobně mi to přijde moc zajímavé nepřijde, ale co já vím. V každém případě u Marvelu se rozhodli taky pochlubit, co se za dekádu změnilo. A bylo toho dost

Vyjednávání týdne
Někteří filmoví zloduši nepotřebují zbraň, stačí jim vysílačka a charisma, jako třeba Hansi Gruberovi ve Smrtonosné pasti. Teď ale narazil na protivníka, který se ním rozhodně nebude párat. Les Grossman totiž taky umí vyjednávat. 

Plakáty týdne
Dělat remake je vždycky trochu o hubu, logicky se totiž nepředělávají srágory, ale dobré filmy. A těm není snadné se vyrovnat. A podobně jsou na tom i plakáty, které u předělávek obvykle alespoň trošku vychází z původních posterů. Trochu víc vám o tom řekne designer James Verdesoto. 

Duel týdne
V minulém výplachu jsme hledali nejlepší díl ze série o Oddělení Q. Vzhledem k tomu, že jste se na to víceméně vykašlali a každý z filmů dostal jeden hlas, tak to hodnotit nebudeme a já se zase o trošku víc těším na výplach číslo 500, kdy se s konečnou platností na všechny duely vykašlu :)

Dnes se podíváme na Bohemian Rhapsody, největší hit českých kin. A chtěli bychom vědět, kolikrát jste na hitu o Queenech byli. Piště jen víc než jednou prosím, ať nám tu neimploduje diskuse. Do předmětu hoďte počet, v textu se rozkecejte, o čem chcete. S kým jste byli, proč víckrát… 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (22)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace