Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Leden 2019


ikona
KarelR
blu-raydvdjan palachpatraniutoya, 22. cervence
Zkraje roku můžete dohnat hned tři (povedeně...) nepříjemné filmové zážitky z loňska. 

Leden vždycky bývá chudý a ani letos tomu není jinak. Srpnové blockbustery dorazily v prosinci a říjnová nadílka bude až v únoru, máme tu tedy chudé září... se třemi filmy, které ani nešly do kin v září!

Jan Palach
Vychází: 16. ledna 2019
Cena: 268 Kč (DVD)

Měla to být česká filmová událost roku a nakonec... to tak úplně nedopadlo? Jan Palach má na ČSFD modrých 68% a neřekl bych, že se o něm zase tolik mluvilo. Na druhou stranu ale chválení nebylo málo a nešetřila s ním ani Rimsyho recenze, podle níž film "lehce podvratně, ale s úctou vykresluje poslední rok Palachova života. Snaží se ho pochopit a nedělat z něj neživotnou ikonu, což se vcelku daří. Nejedná se o nic zlomového či přehnaně překvapivého, ale poctivý kus filmařiny na ožehavé téma zde bezesporu vykonán byl. A to mi stačí." (7/10)

Pátrání
Vychází: 23. ledna 2019
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray)

Dost hypeovaný thriller Pátrání jsem ještě neviděl a dost mě to štve. Mr. Hlad už ho ale má za sebou a chystá recenzi, po které si ho nejspíš všichni hned pustíme. Chcete ochutnávku? Hladů verdikt prý bude lákat na "rychlý, strhující a neskutečně napínavý thriller, který se sice v poslední čtvrtině trošku zamotává do svých vlastních zvratů, ale přesto jde o špičkovou žánrovku natočenou ne úplně obvyklým, ale zatraceně efektním stylem. John Cho je v hlavní roli mimochodem výborný!" (8/10)

Utøya, 22. července
Vychází: 13. ledna 2019
Cena: 228 Kč (DVD)

Breivikův masakr řada z nás loni viděla v Greengrassově netflixovce 22 July. Chvíli před ní ale šla do kin ještě norská rekontrukce, která se na osm let staré události dívá očima mladé Kajy. Měli byste dát šanci i jejímu úhlu pohledu? Podle Rimsyho určitě měli, jelikož "naturalistická rekonstrukce jednoho z nejšílenějších teroristických činů 21. století šokuje detailností a s hlavní hrdinkou budete bezesporu soucítit. A to navzdory občasnému zpomalení či scenáristickému zaškobrtnutí. Spíš než o film se jedná o zážitek, který ale stojí za to." (7/10)

Dále v lednu vyšlo: Alfa, Equalizer 2, Hell Fest: Park hrůzy, Kluci z hor, Poslední zúčtování, Predátor: Evoluce, Příslib úsvitu, Sestra, Slender Man, Spolu to dáme, Špión, který mi dal kopačky, Yeti: Ledové dobrodružství

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace