Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Návrat do budoucnosti


ikona
imf
back to the futurechristopher lloyddeloreanmarty mcflymichael j. foxmz speciálnávrat do budoucnosti
Marty a Doktor i po letech odolávají zubu času 

Tohle je srdcovka, která nestárne, protože roste s vámi. Návrat do budoucnosti je jeden z těch filmů, které mají dobrodružnou DNA vrytou tak hluboko, že osloví kluky, muže i kmety. Věk je jenom číslo, ať už máte blíž teenagerovi Martymu, nebo roztržitému géniovi Emmetu Brownovi, tenhle příběh vás jednoduše strhne. Zemeckis tušil, že má v rukou hit, ale musel poctivě obcházet všechna studia a ještě žadonit u kamaráda Spielberga, než se vůbec mohlo o Návratu do budoucnosti reálně uvažovat. Studiovým hlavounům vadilo, že je to příliš vyměklé, příliš rodinné a příliš optimistické. Co s takovým filmem v drsných osmdesátkách? A co ten název… návrat do budoucnosti? To je jako vzpomínky na přítomnost, vždyť to nedává smysl!

My už jsme naštěstí dneska chytřejší a to ani nepotřebujeme všemocný almanach. Stačí rozkoukat první díl a rozeznat Zemeckisovu jistou tvůrčí ruku, Galeův parádní scénář plný hlášek i památných vedlejších postaviček, ale vlastně i neviditelné zásahy Spielbergova producentského dozoru. Zákulisní story Návratu do budoucnosti je snad ještě divočejší než ta hlavní, není divu, že když jsme film na začátku ledna promítali v Aeru, nestihli jsme k němu pořádně nic říct. Ve čtyřicetiminutovém nášupu si to víc než vynahradíme a samozřejmě věnujeme dost času i dvojce a trojce. V mnoha anketách lidé zvolili Návrat do budoucnosti jako nejlepší a nejzábavnější trilogii. Dost možná i proto, že konkurenční trilogie se od doby svého vzniku stihly rozrůst, zatímco na čtyřku Návratu pořád marně čekáme. A možná je to dobře, protože tu osmdesátkovou slinu už by asi dneska nikdo nechytnul.

Kdo si pustí libovolný díl dnes, ten rychle pochopí, že staví na dramaturgických trvalkách a poctivém řemesle, tedy na hodnotách, které s věkem nabývají na síle a významu. Michael J. Fox a Christopher Lloyd se stínu svých rolí nikdy nezbavili, ale mít na kontě takové majstrštyky, to se mnoha jiným nepoštěstí za celou kariéru. A my na ně rádi a s úsměvem na rtech budeme koukat do zemdlení. Vy si nás klidně pusťte jenom jednou, ať už v audioverzi na Podbean nebo Spotify (brzy snad také na iTunes), nebo v plnohodnotném videu na YouTube, kde se mj. dozvíte, kde koupit samozavazovací kecky od Nike nebo hoverboard. Speciál je opět nabitý zajímavostmi a ukázkami, takže můžeme směle odstartovat novou sezónu naší relace, která bude opět plná překvapení i osvědčených klasik. 

Děkujeme Games.cz za poskytnutí studia, děkujeme vám za přízeň a všechny milé komentáře a zároveň vás nově vyzýváme, abyste tento titul nezapomněli ohodnotit na ČSFD. Je to pro vás možnost napsat širému světu, co si o nás myslíte - zanadávat si nebo nás podpořit do další práce. Jízdní řád na rok 2019 se nám už povážlivě plní. A kdo by nás chtěl potkat naživo, každý měsíc promítáme a povídáme v rámci Popkulturních milníků MovieZone v pražském kině Aero. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace