Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Netflix povýšil na filmové studio


ikona
KarelR
netflixromathe ballad of buster scruggs
Hollywood konečně uznal, že streamování není podřadný byznys. 

Určitě si pamatujete, že teď máme šest velkých filmových studií - Disney, Warner Bros., Paramount, Sony, 20th Century Fox a Universal. Disney už brzy spolkne Foxy a studií tak bude jen pět, což znamená, že MPAA přijde o jednoho důležitého klienta. Proč to Americkou filmovou organizaci, která chrání zájmy studií (ať už hlídáním ratingů nebo bojem proti pirátství), docela trápí? No protože to znamená úbytek financování, jemuž se vždycky vyplatí vyhnout.

Jak se celá situace vyřešila? To zásadní vám prozradil už titulek - přijetím Netflixu pod křídla MPAA, což z něj (podle imfových slov!) v podstatě dělá nové filmové studio. Streamovací služba o téhle dohodě jednala řadů měsíců. Její uzavření však přichází až ve chvíli, kdy Netflix vybojoval 15 oscarových nominací (Roma jich má deset, The Ballad of Buster Scruggs tři a zbytek vybojovaly dva kraťasy), takže není pochyb o tom, že je Netflix klíčovým hráčem i na filmovém poli.

Nedávné zdražení (na které konkurenční Hulu ihned reagovalo zlevněním) tedy rychle zastínila hrst pozitivních zpráv, jimiž si Netflix znovu upevnil hollywoodskou pozici. Kinaři neustále bojují proti jeho obchodnímu modelu, který stojí na nasazení filmů do kin i na internet ve stejný den. Teď to ale zase budou mít o něco těžší, jelikož Netflix pod MPAA znamená jasnou náklonnost "vyšších míst" k modernizaci konzumování celovečeráků.

Pokrok zkrátka nezastavíš. Uvidíme, jestli se Netflix pokusí následovat Amazon a Hulu, v každém případě ale streamovací byznys udělal velký krok kupředu. Snad to povede k posilnění filmové nabídky (letos Netflix vytasí Scorseseho Irishmana, bayovku 6 Underground nebo Triple Frontier) a dalšímu experimentování se slavnými režiséry. Ve chvíli, kdy na Netflixu bydlí Cuarón, Scorsese, Coeni, Fincher, Bay a Soderbergh totiž začíná být nad slunce jasné, že se v bývalé půjčovně DVDček maká na sto dvacet procent.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace