Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Festival krátkých filmů v Praze se blíží. A bude stát za to


ikona
Mr. Hlad
festivalkrátké filmyshorts
Co nabídne další ročník festivalu krátkých filmů?  

Na filmový festival v Karlových Varech si ještě pár měsíců počkáme, ale jeho organizátoři se nenudí a připravují ještě jednu akci. A ta začíná už za pár dní. Od 23. do 27. ledna se totiž bude konat už 14. Festival krátkých filmů Praha a rozhodně slibuje zajímavý program. V samotné hlavní soutěži se bude promítat téměř dvacet filmů, jejichž délka nesměla přesáhnout třicet minut, a vlastní soutěž budou mít i čeští filmaři. Všechny je můžete vidět v Praze v kině Světozor a kině Pilotů, ale nebude se tu jen soutěžit. 

V sekci Bergman Revisited budou skládat filmaři poctu jednomu z největších režisérů všech dob a těšit se můžete na kraťasy od Tomase Alfredsona, který natočil hit Jeden musí z kola ven, novinku na oscara nominovaného Patrika Eklunda nebo film Pernille August, která si zahrála ve Hvězdných válkách a s Bergmanem pracovala na klasice Fanny a Alexander. Sekce Amazona se zase zaměří na příběhy silných žen a v kině si užijete třeba Dívku, která tančila s ďáblem, za níž její režisér J.P. Miranda Maria získal Zvláštní uznání poroty v Cannes. Dojde ale i na to nejlepší z posledních sedmi ročníků z nezávislé sekce festivalu Canes Quinzaine, sekce Prague Shorts dětem se zaměří na ty nejmenší diváky, LABO nabídne pár nečekaných experimentů a Brutal Relax Show zase extrémní hororovou podívanou. Zkrátka si určitě vyberete. Bližší informace najdete na webu festivalu. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace