Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Americkým kinům vládne remake Nedotknutelných. A Aquaman slaví miliardu!


ikona
Cival
aquamanbumblebeechristian baledcdisneyescape roomfelicity jonesjames wanjason momoakevin hartmary poppinsnedotknutelnínicole kidmanon the basis of sexpsí domovreplicasspider-manspider-man: Paralelní světytransformerstržbyvicewarner bros.
Comicsy diváky jen tak neomrzí… 

Kevin Hart je jednou z kasovně nejefektivnějších hollywoodských hvězd posledních let (a to zdaleka nejen díky Jumanji), na níž hodně slyší hlavně afroamerické publikum. Producenti Oscarů se můžou drbat na hlavě, že jim vypadl z moderování slavnostního ceremoniálu po pseudo-skandálku s kousavými tweety, protože tenhle malý černošský melhuba zjevně komerčně utáhne sebevětší hovadinu. Tak jako čerstvě remake Nedotknutelných aka The Upside.

 

Ano, nesmyslná předělávka francouzského velehitu, který nejen že lidi milují, ale který zvládl i před osmi lety utržit v kinech skoro půl miliardy dolarů, se právě díky Hartovi zvládla vytáhnout do čela kasovního žebříčku s 19 miliony za první víkend. Film přitom uvádí nezávislá a věčně neúspěšná distribučka STX Entertainment, která nikdy do čela žebříčku film neprotlačila, protože její síla, zvlášť marketingová, je proti velkým studiím zanedbatelná. Teď měla v rukách remake, který půlka lidí předem hejtuje a jenž schytal spoustu negativních recenzí, a přesto je z toho slušný hit, co půjde na amerických tržbách přes padesátku. Ano, zejména díky Hartovi.

 

Vedle Harta se ve filmu samozřejmě objevují i velké herecké osobnosti Bryan Cranston a Nicole Kidman - a právě ta si může užívat i pohled na stříbrnou pozici, kde pořád září Aquaman. Oceánský polobůh se topí v šampáňu, protože se stal prvním hrdinou nového DC Universe, co to dotáhl na miliardu celosvětově. Kdo by to byl řekl, že zrovna Jason Momoa bude jako první navazovat na triumf Temných rytířů?! Neskutečné.

TRŽBY FILMŮ JAMESE WANA 

Kouzelné ručky Jamese Wana ale znovu zazářily a proměnily jednoduchý comics v epickou fantasy podívanou, která se v Americe pořád nehodlá zdekovat. Dalších 17 milionů za víkend? Jasný důkaz, že aktuálních 287 mega ze zámoří není zdaleka konečných. Důvody k přemlouvání Jamese Wana k odtočení dvojky ale skýtá hlavně parádních 732 melounů ze zbytku světa, díky nimž už je Aquaman na miliardě a dvaceti milionech a tedy i nominálně nad Nolanovým Temným rytířem.

TRŽBY FILMŮ DC COMICS

 

Wan je přitom teprve druhým režisérem historie, jenž zvládl díky Aquamanovi a Rychle a zběsile 7 zapsat miliardu se dvěma různými tituly, a ne v rámci jedné série (doteď byl jediným fenomenální James Cameron s Avatarem a Titanicem). I kdyby si Wan teď řekl třeba o nového Batmana nebo Justice League, nepochybně by mu je Warneři přiklepli. A s velkým nadšením…

FILMY S NEJVYŠŠÍMI CELOSVĚTOVÝMI TRŽBAMI 

Bronz uhájila rodinná průměrnost Psí domov, která v podstatě vykrádá legendární Lassie dojemnou historkou o šest set kilometrů dlouhém návratu psiska domů. Skrz naskrz průměrná rodinná ždímačka emocí odstartovala s jedenácti melouny, což odpovídá očekáváním. Čtyřicet mega z Ameriky by bylo ještě úspěchem. Od režiséra hitů Můj pes Buddy, Můj přítel delfín a Můj přítel delfín 2 Charlese Martina Smithe asi kdovíjaké zázraky nešlo očekávat. Za plánovanou českou premiéru každopádně neděkuju.

 

Děkovat naopak můžeme strůjcům animovaného Spider-Mana, protože rozverné Paralelní světy byly nepochybně jedním z největších kinozážitků posledních týdnů. Děkují i u Sony, protože Spidey má nejnižší propady z pelotonu a díky čerstvým devíti melounům hlásí už 147 mega z Ameriky. Kvalita tenhle animák ale drží dál v oběhu po celém světě a díky tomu se z kin globálně eviduje už pěkných 302 milionů… a pokračuje se.

Pátý horor Escape Room dál těží ze své nízké přístupnosti a s PG-13 ratingem si na sebe jasně vydělává. Napínák za devět mega se díky čerstvě utrženým devíti milionům (propad „jen“ o hororově-solidních 51%) vyhrabal už na 32 melounů, což je takové maximum možností. Na nějaké pokračování, ať už na DVD nebo pro kina, by to mohlo stačit.

 

Souboj dvou vánočních rodinných blockbusterů pro celou rodinu, v nichž se za nějakých 130 milionů dolarů navazuje na slavné značky, vyšel o víkendu sice lépe pro Mary Poppins, celkově je na tom ale líp Bumblebee. Ten má na kontě celosvětově 363 milionů, zatímco Mary je ještě pod třístovkou. Na šestém/sedmém místě každopádně jejich šest/sedm melounů neoslňuje, i kvůli family-friendly povaze se čekala nejen vyšší výkonnost, ale i větší výdrž.

Na osmém místě bojuje retro On the Basis of Sex s Armie Hammerem a Felicity Jones. Film není taková bomba, aby se jistě vtěsnal do blížících se oscarových nominací, opatrně zvednutý palec recenzentů ale trumfli diváci, kteří dávají filmu velmi pozitivní „áčkové“ hodnocení. Šest mega z uplynulého víkendu a průběžných deset milionů by se tedy mohlo povést v příštích týdnech ještě výrazněji rozhojnit, pokud se naplno rozjede šeptanda.

 

Desítku, do níž se nakonec nevešla nová slabá sci-fi Keanu Reevese Replicas, uzavírají snímky Vice a Pašerák. Vtipné je, že Eastwood obtloustlého Balea jednoznačně trumfuje, i když mu na rozdíl od Vice novináři na Glóbech vůbec nepřáli, a s přehledem si jde ke stovce jen z Ameriky. Clint je děda století!

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se chystá veškerou konkurenci rozšmelcovat Shyamalanův crossover Rozpolceného a Vyvoleného Skleněný. Zastaví rozpačité první ohlasy tažení vysoko nad padesát milionů z prodlouženého víkendu?

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (17)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace