Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Duna má záporáka


ikona
Mr. Hlad
dave bautistadenis villeneuvedunefrank herbert
Villeneuve sází na prověřené kolegy 

Režisér Denis Villeneuve patří mezi naše velké oblíbence. Jeho Zmizení, Sicario: Nájemný vrah, Příchozí i Blade Runner 2049 jsou pecky a v Hollywoodu si toho taky všimli, takže konečně dostal šanci natočit svůj vysněný projekt. Jde samozřejmě o dlouho chystanou adaptaci sci-fi klasiky Franka Herberta Duna, ve které se podíváme na pouštní planetu Arrakis, kde se těží koření nutné pro cestování vesmírem. Tady má šéfovat rod Atreidů, ale díky zákulisním intrikám a ambicím jsou téměř všichni vyvražděni rodem Harkonenů. Jen mladý Paul Atreides a jeho matka Lady Jessica uniknou do pouště, kde se jich ujme tajemný národ Fremenů, kteří Paula považují za Mesiáše. A možná mají pravdu. 

Už nějakou dobu se ví, že hlavní role si zahrají hodně šikovný Timothée Chalamet a Rebecca Ferguson a Villeneuve teď sehnal i herce pro roli Glossu Rabbana, obrovitého a sadistického synovce barona Harkonena, který má vládnout Arrakisu a dělá to s pomocí násilí, strachu a mučení. A Villeneuve se rozhodl zkusit to s Davem Bautistou. Hvězda Strážců Galaxie zvládá drsňáky i humor, ale role regulérního záporáka, ve které by musel doopravdy hrát, by na něj přeci jen mohla být trochu moc. Na druhou stranu Villeneuve si ho vyzkoušel už v Blade Runner 2049 kde byl Bautista i na malém prostoru hodně zajímavý a dá se předpokládat, že režisér ví, do čeho jde. V každém případě Bautista má minimálně vhodný fyzický zjev a rozhodně vypadá jako někdo, komu ta krutovláda může docela jít. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace