Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Aquaman dotírá k miliardě a trumfuje Temné rytíře, uspěl horor


ikona
Cival
aquamanbumblebeechristian baledcdisneyescape roomgrinchholmes a watsonhororjames wanjason momoajennifer lopezjohn c. reillymarvelmary poppinsraubíř ralfspider-manspider-man: Paralelní světytransformerstržbyvicewarner bros.will ferrellznovu ve hře
Vodníka od DC nelze zastavit... 

Tak ten Hastrman tu miliardu dá! A v suchým triku a už za pár dní. Idea pojmout Aquamana jako vekolepou trikovou rodinou fantasy se pro Warnery ukázala jako vrcholně spásná, protože jeden z těch méně proslulých hrdinů z DC univerza se rázem stal tahounem. Režisér James Wan vydělává po veleúspěšných hororových štacích studiu další ohromný balík peněz, a to hlavně díky tomu, že z neamerických trhů hlásí Aquaman rekordní zisky. Aktuálních 940 milionů, z toho 641 neamerických, trumfuje i tržby z ostatních kontinentů Temného rytíře a Temný rytíř povstal a rozhodujícím způsobem žene film k vysněné miliardě.

 

Parádní je ale i americká výkonnost, protože i během třetího víkendu si Momoův superhrdina připisuje suverénní první místo v žebříčku a řádí o level výš než veškerá rodinná konkurence. Tentokrát se zapisovalo třicet milionů za víkend, jež vykoply snímek už na 259 mega ze zámoří. Miliarda padne cobydup a znovunabyté warnerovské sebevědomí se může přetavit záhy nejen ve dvojky Wonder Woman a Sebevražedného oddílu, sólovku Jokera a ženskou týmovku okolo Harley Quinn, ale i v nakonec přeci jen rozhýbaného Batmana (prý natáčení už na podzim?) a brzký sequel právě Aquamana.

 

Leden jinak tradičně patří levným hororům a oscarovkám, což nejlíp potvrzuje úspěch levného hororu Úniková hra na druhém místě. Otvírák za osmnáct mega je pro napínák za devět milionů parádní výsledek, kterým Sony protahuje svou solidní kasovní sérii, Vyměklého bratránka SAW nebo Kostky nemusí ani trápit průměrné recenze, protože se (nejen díky nasazení v mladistvě přívětivém ratingu PG-13) suverénně zaplatí a ještě vydělá slušnou porci kaček navrch.

Z největšího srabu se na bronzovém stupínku celkem rychle vyhrabala Mary Poppins, která navzdory prvotnímu zklamání z pomalého rozjezdu přes Vánoce zabrala a teď zkraje ledna už hlásí čtvrtmiliardu celosvětově. Což už se dá tolerovat. Celých 138 milionů z téhle sumy přiteklo z Ameriky, a to i díky solidnímu uplynulému bronzovému víkendu za patnáct mega. Na zámořskou dvoustovku to při propadech okolo 40% asi stačit nebude, ale i tak nejde pro Disneyho (i při obřích nákladech) o úplný fail typu Louskáčka.

 

V plné kondici vyšel z Vánoc ještě Spidey, který si tři týdny po úvodním pětatřicetimilionovém víkendu pořád loupe brambory a připisuje dalších luxusních 13 mega. Inu, solidní a velmi kvalitní zimní držák, který každým týdnem zvyšuje svoje šance na animovaného Oscara. Sony musí těšit i aktuálních 133 milionů z Ameriky a moc pěkných 275 melounů celosvětově... adekvátně navázat na tenhle nabušený triumf bude pro jakéhokoliv tvůrce sakramentsky složité.

O poznání hůř je na tom transformeří vyslanec Bumblebee, jehož sólovka se sice povedla, po nuznějších trailerech se mu ale škody napáchané předchozími bayovskými sequely zahlazovat nedaří. Celosvětová čtvrtmiliarda už sice taky padla, ale aktuální výnosy za 97 mega z Ameriky musí být pro pamětníky ze studia Paramount, co sledovali v roce 2007 parádní nálet prvních Transformerů, poněkud frustrující. Globálních 289 mega si tehdy dali Bay se Spielbergem a Shiou a Megan jen jako předkrm.    

 

Na šesté pozici s obdivuhodnou hrdostí vzdoruje věku i blockbusterové konkurenci zase jednou Clint Eastwood. Ač se to na úvod zdálo jako nemyslitelné, i při pomalém rozjezdu a rozpačitých recenzích novinka Pašerák vykvetla v další obchodně silný zářez: Skromné drama o dědouškovi na zcestí má na kontě už 81 mega z Ameriky a vyhlíží další týdny i další destinace na dojení haléřů. Clint je prostě nesmrtelný.  

Z oscarovek se aktuálně prosazuje jen Vice, které má skvělou pozici v rámci sezóny cen díky kupě nominací na Glóby a skvělému renomé i lobbingové síle respektované společnosti Annapurna Pictures. Filmu ale ubližují spíš průměrné recenze i rezervované ohlasy diváků. Adam McKay to asi na absolutní vrchol ani tentokrát nedotáhne, byť jeho politické drama nějaký ten chechták utrží, jak napovídá průběžných 29 milionů. Tak snad si absolutně podmaní svět aspoň se Strážci galaxie 3...

 

Díky absenci romantické konkurence má slušnou výdrž komedie Znovu ve hře s Jennifer Lopez a pomalu a nenápadně se ze startovní mizérie protlačila už na 33 mega.

Za animovaným pokračováním Raubíře Ralfa, jež aktuálně přepočítává solidních 404 milionů celosvětově, pak ještě trpí megapropadák Holmes a Watson, po kterém se Will Ferrell a John C. Reilly musí hodně nejistě drbat na hlavě.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se zkusí prosadit psí doják A Dog´s Way Home, retro drama On the Basis of Sex, americký remake Nedotknutelných The Upside s Kevinem Hartem a Bryanem Cranstonem a odkládaná sci-fi s Keanu Reevesem Replicas

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (27)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace