Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Jak vycvičit draka 3 zakončuje jednu z nejlepších trilogií dekády


ikona
KarelR
dreamworksgerard butlerjak vycvicit drakajak vycvicit draka 3jay baruchel
Škyťák a Bezzubka se vydávají na velké finální dobrodružství. Měli byste být u toho? 

Animované série se delšímu čekání na další díly rády vyhýbají. S výjimkou Pixaru, který si odjakživa jede to svoje, se v případě úspěchu sequeluje raketovou rychlostí, aby se stihla ta samá generace capartů. Právě na tenhle postup ale rezignoval milovaný "dráček", jenž po jedničce z roku 2010 čekal s dvojkou až do roku 2014.

Co se dělo dál? Po další pětileté (!) pauze se konečně blíží trojka, která jde do kin 21. února 2019. Člověk by tak řekl, že je na ohlasy ještě brzy. Pánové od DreamWorks ale očividně tuší, že natočili další pecku (a navíc film pouštějí třeba do Austrálie už nyní...), takže se první recenze objevily celých sedm týdnů před americkou premiérou.

Chcete hádat, jestli jsou spokojené? Ani nemusíte, všech sedm textů zvedá palec nahoru a průměrný rating je zatím 7,5/10. Číselně to vlastně znamená těsně nejhorší díl trilogie (jednička má 7,9/10 a dvojka 7,7/10). Na takové závěry je ale příliš malý jak počet hodnotících, tak i rozmezí samotných hodnocení.

Mnohem důležitější je, co recenzenti píší, a tady se nešetří chválou. Jak vycvičit draka 3 prý vypadá naprosto fenomenálně a zakončuje celou trilogii víc než uspokojivě. Mohutné nadšení budí zejména finále, u kterého si pobrečí nejen mladší ročníky. I před ním se ale vystřihnul zábavný a dojemný celovečerák, jenž má k tradiční dojné krávě zatraceně daleko.

Čekání na co nejlepší scénář se u DreamWorks zkrátka vyplatilo. Už nyní se mluví o tom, že je Jak vycvičit draka jedna z nejlepších trilogií téhle dekády, a to třetí díl vidělo jen sedm lidí. Kéž by se tahle zvěst za necelé dva měsíce potvrdila. V nabité animákové konkurenci (druhý Ralf, druhý LEGO příběh, Missing Link...) má totiž dráček výsadní postavení, o které by rozhodně neměl přijít.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace