Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Z Holmese a Watsona je nejhorší komedie roku


ikona
KarelR
etan cohenholmes a watsonjohn c. reillywill ferrell
Will Ferrell a John C. Reilly se vrací do kin v příběhu nejslavnějšího detektiva všech dob. Má to ale pár háčků... 

Možná jste si toho ani nevšimli, ale slavné duo z Bratrů z donucení natočilo parodii Sherlocka Holmese. Retro komedie Holmes a Watson měla být velkou vánoční zábavou, jíž se upsali i Ralph Fiennes (Moriarty), Hugh Laurie (Mycroft) nebo Kelly Macdonald (paní Hudsonová). Nadějný projekt však vypadal dost divně už v traileru a teď se ukázalo, že to je jeden z největších failů roku, který by se (nebýt zrušení české premiéry) nejspíš vešel i mezi naše nejhorší filmy.

Ještě včera měla novinka Etana Cohena (režisér Zocelovací kúry s Ferrellem a Hartem) na Rottenech 0% pozitivních recenzí s průměrným ratingem 2,3/10. Dnes už tam najdete 5% a ratingem 2,9/10, i tak se ale jedná o pořádnou katastrofu, kterou letos "překonali" snad jen London Fields s Amber Heard (2,6/10) nebo Gotti s Johnem Travoltou (2,2/10).

Co přesně kritikům na filmu vadí? Správně tušíte, že mají problém s absencí humoru. I při devadesátiminutové stopáži prý vtipy buď nepřicházejí, anebo jsou tak strašně mimo, že vedou jen ke kroucení hlavou. Největším running jokem je podle všeho "jak by vypadala tahle moderní věc v 19. století" (viz selfíčko v traileru). Výsledky ale bolí i přesto, že jsou u nich přítomny Kelly Macdonald, Rebecca Hall a Lauren Lapkus ve slušné komediální formě.

Už kvůli Reillymu, jenž má díky The Sisters Brothers, Stanovi a Olliemu a dvojce Raubíře Ralfa výborný rok, tenhle přešlap dost zamrzí. Na druhou stranu by ale mohl vést k odstavení Cohena, který u Sony napáchal víc škody než užitku, a třeba v Hollywoodu konečně pochopí, že se (další a další) kříšení Sherlocka Holmese automaticky nerovná kvalita a úspěch.

---

Vytáhni v hospodě: Studio Sony chtělo film po katastrofálních testovacích projekcích prodat Netflixu, aby ho nemuselo nákladně posílat do kin. Streamovací gigant mu však ukázal prostředníček.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace