Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další návrat? Už ne, prosím...


ikona
imf
jackie chan
 

Ha! Myslíte si, že začnu propírat další resuscitaci filmové série s legendárním Conanem? Ne tak docela. To že Boaz Yakin (kdo? ano, přesně tak ;) hodlá sepsat scénář a Warneři ho budou plácat po zádech je sice fajn, ale podle mých skromných odhadů to skončí jako obvykle, tj. u ledu. Tak proč plýtvat znaky. Pojďme se raději podívat na jinou zombie showbusinessu. :)

Oops. To mi ujelo. Zřejmě dědictví předchozí novinky. Jackie Chan je samozřejmě fajn a nic osobního proti němu nemám, ostatně provařil jsem ho v aktuálním V.I.M., jenže to ho nijak neuchrání před uštěpačnými poznámkami. V posledních deseti letech se totiž v jeho kariéře pravidelně střídají průšvihy s překvapeními a i ten comeback v podobě New Police Story hořkne v ústech, protože se z příjemné tečky za Jackieho akční kariérou proměnil jen v jeden z patníků. Teď se Jackie bude muset opět hodně snažit - aby smazal absolutně mimózní akční komedii The Myth, která si nezadá ani s Medallionem nebo Tuxedem. V rukávu má nejen Rush Hour 3, ale také hongkongskou komedii Rob-B-Hood, které se teď budeme věnovat.

Abych se přiznal, návrat klasických 80s goofy komedií (tohle se nedá přeložit, ani přirovnat ;) v Jackieho rajónu už jsem ani nečekal a tak jsem čekal, že budete ušetřeni vyprávění o šílenostech typu My Lucky Stars nebo Mismatched Couples (zvlášť ten druhý je naprosto kultovní záležitostí). To co se děje v traileru na Rob-B-Hood je jen slabým odvarem a už to ani není tak vtipné, ale... samotný pokus o návrat do tohoto žánru naznačuje, že Jackie na stará kolena už neví kam skočit. :)

Vlastně bych měl být rád, protože akční scény ustoupí gagům, ve kterých už se nedá tak CGIčkově švindlovat, jak to Jackie předvedl v posledním filmu. Jenže jsem smutný z toho, že tenhle film nakonec dopadnul jinak, než bylo plánováno. V základu je to pořád hongkongská variace na Tři muže a nemluvně, ale původně se jmenovala Project BB (BB jako BaBy), přičemž název nebyl zvolen náhodně, byla to slovní hříčka, navazující na Project A a Project B, dva Jackieho starší filmy. V tom prvním se objevil se svými "bratry" z pekingské opery - Sammo Hungem a Yuenem Biaoem. Proč, jak a za kolik? To by bylo na dlouhé povídání. Zkraťme to na základní fakta - tahle trojice byla na začátku 80. let nerozlučná a natočila spolu několik skvělých filmů... Jackie a Sammo tvoří jedny z nejdůležitějších základních kamenů hongkongské kinematografie, alespoň v tom smyslu jako ji chápeme dnes. V polovině 80. let se však Jackie proslavil trochu přes míru a začal točit sólové projekty. Tři bratři se tak rozešli a nebylo to zrovna v nejlepším. Od té doby už spolu víceméně nehráli, i když Sammo režíroval Jackieho Terč (Mr. Nice Guy) a Biao pomáhal s choreografií Tenkrát na Východě.

Project BB měl být filmem, který po takřka 20 letech svede staré známé dohromady a potvrdí platnost ponaučení "Co jsme si, to jsme si". Bohužel k tomu nedošlo. Pracovní rozvrhy téhle trojice byly příliš napjaté a tak se nakonec ve filmu objeví jen Biao v malém štěku a dvě zbývající hlavní role obsadil Louis Koo (který je Biaovi takřka k nerozeznání podobný už pěkných pár let ;) a Michael Hui (veterán z 80. let, bratr Sama Huie, hlavní hvězdy Bláznivých misí, kterou si dodnes spousta českých fanoušků plete s Jackiem). Je to škoda, tenhle film se k nám stěží probojuje na video, ale podívejte se na trailer. A pak si pusťte pro změnu tohle (Dragons Forever, jeden z nejlepších filmů Tří bratrů). Takhle fajn to mohlo na stará kolena být... svět je (opět) krutý.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace