Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Bumblebee


ikona
KarelR
bumblebeehailee steinfeldjohn cenaprvni dojmytransformerstravis knight
Michael Bay předal Transformery Travisu Knightovi. Je to pro nás dobře? 

Obří roboti putovali do náruče režiséra Kuba a kouzelného meče, který sérii v mnoha směrech vrátil ke kořenům. Měli byste na jeho transformeří retro vyrazit do kina?

Jak to vidí KarelR:

Přehledné, jednoduché, svižné a víc než fajn. Bumblebee je asi nejlepší transformeří film po nářezové jedničce, a je to hlavně díky tomu, že jde o velkou sci-fi až ve druhém sledu. V tom prvním se jedná o příběh osmnáctileté holky, která to v životě nemá zrovna jednoduché a touží jen po vlastním autě - a právě toho se Travis Knight chytil jako klíště. Mačkání plechů je v jeho podání solidně natočené a patřičné zábavné, mnohem důležitější je ale to, že umí Hailee Steinfeld stejně dobře odehrát raněnou dívku i spasitelku celé planety. Stěžejní retro feeling navíc nepodporují jen všudypřítomné osmdesátkové hity. Neméně klíčový je návrat ke spielbergovské naivitě, která dnešním opulentním popcornovkám víceméně chybí. Klidně bych si takhle vyklidněné blockbustery dával častěji!

Jak to vidí Mr. Hlad:

Tak se to fakt povedlo, a pokud budou Transformers pokračovat v téhle podobě, rád na ně budu chodit. Travis Knight zvládl přesun od animáků k hrané trikové podívané na jedničku a v akčních scénách si je absolutně jistý. Navíc jsou podstatně přehlednější než ve všech transformeřích sequelech. Obvykle jsou samozřejmě i výrazně menší, ale zase v bitce jeden na jednoho si člověk podstatně víc vychutná robotí MMA, a když už dojde na epické bitvy armád, tak je taky na co koukat a bordel to nikdy není. Popravdě po úvodní scéně jsem si říkal, že by mi vůbec nevadilo, kdyby Knight opravdu skončil u trojky Strážců Galaxie.

Potěší ale hlavně fakt, že se film tentokrát nebojí zpomalit a řešit postavy, ať už ty lidské, nebo transformeří. Bumblebee sází na příjemnou osmdesátkovou atmosféru, zábavný soundtrack a feeling dobrodružných filmů, jaké v téhle dekádě točil třeba Steven Spielberg. Krom toho Hailee Steinfeld to herecky zvládá jak v poloze nesebevědomé puberťačky, tak i jako odhodlaná hrdinka, a John Cena tu taky nepřekáží. Dobře to vypadá, dobře se na to kouká a je to tak akorát dlouhé, i když v prostřední části by to přeci jen mohlo šlapat trochu svižněji. Fráze „méně je někdy více“ tady platí na sto procent a v sérii Transformers jde po jedničce o bezkonkurenčně nejlepší film. V téhle podobě mají Transformeři ještě co nabídnout, tak na to snad budou lidi chodit. I když chápu, že po Posledním rytíři se tomu, co tu s Karlem píšeme, asi věří dost těžko. Ale zkuste to, příjemně vás to překvapí.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace