Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Hollywood remakuje největší evropské pecky


ikona
Mr. Hlad
jake gyllenhaaljodie fosterremaketísňové volání
Policajt s telefonem a máma ekoteroristka 

Každý dobrý nápad se musí v Hollywoodu pořádně vytěžit. I kdyby byl cizí. Tak nějak jsme si zvykli na to, že za mořem si radši natočí svou verzi evropské pecky, než aby chodili na film s titulky, na druhou stranu celkem chápu, že diváci půjdou radši na nějakou známou hvězdu než na hereckého veterána z Islandu nebo talentovanou řeckou hvězdu. Ale to jsem odbočil. Hollywood si každopádně i letos vybral dva evropské filmy, které hodlá zremakeovat, ale popravdě v tomhle případě nám to asi zase až tak moc nevadí. 

 

Tím prvním totiž bude předělávka jedné z největších pecek letošního roku Tísňové volání, kde se místo Jacoba Cedergrena objeví Jake Gyllenhaal, jenž se postará i o produkci. Zahraje si policajta, který kvůli pracovnímu průšvihu skončí v telefonní ústředně a musí odpovídat na tísňové volání. Většinou je to nuda, pak mu ale zavolá žena, která je podle všeho unesená a její únosce sedí hned vedle ní. Komorní, ale zároveň strhující podívaná patří bez pochyby k nejlepším filmům roku, takže remake to nebude mít vůbec snadné. Ani s Gyllenhaalem. 

 

V Evropě hledá inspiraci i Jodie Foster. Ta na svou hereckou kariéru vcelku kašle a letos jsme ji v kině viděli po pětileté pauze. Na Hotel Artemis se však skoro vůbec nechodilo, tak uvidíme, jestli diváky ještě zajímá. Její novinka Žena na válečné stezce, kterou bude režírovat a kde se ujme i hlavní role, je předělávka islandského dramatu. To se točí okolo učitelky, která po nocích bojuje proti důlní společnosti a nebere si servítky. Z protestů se postupně staly sabotáže a regulérní válka. Situace se ale změní v okamžiku, kdy hrdinka zjistí, že jí povolili adoptovat holčičku z Ukrajiny a bude z ní máma. A s prckem po boku se ekoterorismus provádí dost obtížně. Původní verze se prý povedla a v našich kinech má premiéru v lednu. 

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace