Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Je Bumblebee nejlepší díl Transformers?


ikona
KarelR
bumblebeehailee steinfeldjohn cenaprvni reakcetransformerstravis knight
Paramount se v nových Transformers snaží hrát na nostalgii osmdesátkových rodinných filmů. Co na to zámořští kritici? 

V roce 2007 jsme Bayovy Transformery velebili jako zasloužený megahit, který minimálně po trikové stránce posunul Hollywood zase o krůček dopředu (odkud myslíte, že se vzalo třeba montování Iron Manova brnění?). Po výborné jedničce ale šla tahle série čím dál tím víc do kopru, a po pětce už se jen čekalo na to, až jí Paramount uštědří (rebootovou) ránu z milosti.

Stopka mimochodem opravdu přišla. Veškerá práce scenáristického týmu, který chystal hlavně šestku a sedmičku, putovala do koše, a momentálně se potichu chystá reboot. Ještě před ním ale Paramount odklepnul "malý" roztomilý prequel s Bumblebeem, po němž se bude studio pořádně škrábat na hlavě. Pročpak? Protože si ho američtí kritici zamilovali!

Přesně tak, Bumblebee vybíhá do světa jako nejchválenější díl Transformers. Jen málokdo to křičí na plná ústa, prvních 17 recenzí na Rottench je nicméně pozitivních (na nějakou negativní se zatím čeká) a průměrný rating se rozjíždí na 7,4/10. Oproti jedničce, která tam má 5,8/10, je to docela razantní zlepšení (na ostatní filmy se radši neptejte). Ještě optimističtěji pak působí recenzentské argumenty, jež mluví o skvělém osmdesátkovém retru, které připomíná sci-fi klasiky od Spielberga, komedie od Hughese a Železného obra od Brada Birda.

Režírující Travis Knight (Kubo a kouzelný meč) tak očividně splnil všechno, co nasliboval, a udělal z Bumblebeeho (relativně) komorní dobrodružství, jež stojí hlavně na humoru a na kamarádství titulního robota s Hailee Steinfeld. Kritici se víceméně rozplývají nad tím, že jde přesně o ten biják, který fanoušci Transformers tak dlouho chtěli vidět. Nezbývá tedy než doufat, že se budeme radovat podobně - a že se chystaný reboot zase nevrátí k bezduchých megabitvám jedniček a nul.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace