Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Co všechno zatím víme o Avengers 4?


ikona
KarelR
ant-manavengersavengers 4avengers: endgameavengers: infinity warblack widowhawkeyehulkiron mankapitan amerikamarvelthor
Pojďme se mrknout na zoubek nadcházejícímu dubnovému megahitu. 

Hned zkraje tohohle článku si musíme nalít čistého vína (z nějakého Tedova vinařství): O Avengers 4 toho nevíme moc a první trailer tuhle situaci příliš nezlepšil. Marvel drží 99% informací stále pod pokličkou, a i když se dá leccos poskládat z kupy náznaků, drbů nebo fotek z placu, potvrzených informací je stále pomálu.

Začněme od přeživších. Na Zemi po Thanosově řádění (viditelně) zůstali Steve Rogers, Natasha Romanoff, Bruce Banner, Thor, Rhodey, Rocket Racoon, Okoye a M'Baku. Z rozhovorů a comicsů pak víme ještě o dalších postavách (tetička May, Pepper Potts, Everett Ross, Jane Foster, Erik Selvig a Darcy), tím ale seznam pomalu končí. Přežil samozřejmě i Clint Barton, z kvantové říše se k Avengers dostane Scott Lang a v neposlední řadě jsme nepřišli o Valkýru. Ta by přitom by mohla být o něco důležitější, než se na první pohled zdá.

Pročpak? Protože budou dva poslední přeživší - Tony Stark a Nebula - nejspíš potřebovat pomoc. Thor má sice magickou sekeru, s níž může cestovat vesmírem, ale když neví kam (a že je Tony naživu...), je mu houby platná. Valkýra (a možná i Korg a Miek!) se však teoreticky můžou pohybovat v doletové vzdálenosti u dvou nových kámošů z Titanu, kteří plují vesmírem v Milanu. Jak je možné, že lodí Strážců Galaxie prostě nedoletěli na nejbližší planetu? A proč Nebula Tonyho už dávno nezabila, aby jí nespotřebovával kyslík? Už tady začínáme s trendem "víc otázek než odpovědí" a dál to nebude o moc lepší.

Na Zemi totiž očividně vymysleli plán, jak dát všechno do pořádku... jen nám ho nikdo nehodlá prozradit. Steve Rogers na něj sází úplně všechno a spousta náznaků vede k domněnkám, že se bude cestovat časem. Jak přesně? Tady může být zásadní druhý Ant-Man, v něm se zmínily "časové víry" v kvantové říši, a dodávka s kvantovými tunelem (!), která nejmocnějším hrdinům světa právě dorazila před barák. Scott Lang tak bude v Avengers 4 klíčovým hráčem a fotky z placu už potvrdily, že Ant-Man, Iron Man, Hulk a Kapitán Amerika (někdy a nějak...) vyrazí do ulic New Yorku.

Jak do tohohle plánu zapadá druhá půlka (původních) Avengers? O Thorovi nevíme zhola nic, počítejte ale s tím, že bude mít daleko méně prostoru než v Infinity War, kde byl víceméně za hlavního hrdinu s vlastní dějovou linkou. Jeho nevydařená pomsta ho srazí do ultimátní deprese, a zatím moc není jasné, jestli mu jeho nový přítel králík (který stejně jako Okoye nebo Rhodey v traileru chybí) zlepší náladu a překecá ho k dalšímu pokusu o záchranu světa.

Jasno naopak máme o Black Widow, která bude i nadále fungovat jako Kapova pravá ruka (tihle dva si mimochodem určitě vynahradí "krátkou sirku" z minula). Natasha se přitom vydá i do Asie, aby našla svého starého kamaráda Hawkeye, z něhož se po Infinity War stal drsný mstitel s přezdívkou Ronin. Tenhle přerod je dobře známý z comicsů, kde (v Ultimate vesmíru) přišel po vyvraždění Hawkeyovy rodiny. Jediný pohled z traileru tak potvrzuje zvěsti, že mělo Thanosovo lusknutí na hodného lučištníka drtivý dopad.

Jak přesně se Ronin zapojí do stěžejního plánu? Ani tady nemáme žádné odpovědi. Třeba výlet na neznámou planetu, kam Thanos odešel do důchodu, ale zatím nic nenaznačuje, protože... Avengers moc nemají šanci zjistit, o jakou planetu jde. Vyrazí tedy fialový titán za nimi, když se dozví o jejich záložním plánu? Minimálně první trailer nic takového neukazuje a místo toho jen odkazuje na comicsovou předlohu, v níž si odpočívající Thanos vystavil svoje brnění úplně stejně.

No... a to je hruba všechno, co jsme v pátek zjistili. Záběr s Brucem Bannerem ještě vyvrátil informaci, že Shuri přežila Infinity War (tvrdila to Angela Bassett, která hraje její matku Ramondu), a Steve Rogers se očividně zbavil vousů a vytáhl ze skříně uniformu z Winter Soldiera. Fanoušům Marvelu tak nezbývá než čekat na další upoutávku, která snad nedorazí až v březnu u Captain Marvel a... ideálně v ní bude i Captain Marvel!

Máte nějaké další teorie nebo postřehy ke čtvrtým Avengers? Podělte se o ně v diskuzi!

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace