Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Víkendový výplach #482 o Dragovi a Hvězdné pěchotě


ikona
Mr. Hlad
creeddolph lundgrenemma stonehugh jackmanivan dragorockystan leevíkendový výplach
Co všechno dovede Ivan Drago rozbít? Kde můžete vidět Hugha Jackmana? A která Hvězdná pěchota je nejlepší?  

První prosincový výplach

Dokument týdne
Sportovně-historické dokumenty 30 for 30 patří ve svém žánru k tomu absolutně nejlepšímu, ale asi nikomu nevadí, že si z nich ve Funny or Die dělají legraci. Jejich dokument o souboji Rockyho Balboy a Ivana Draga je totiž rozhodně zajímavý. I když kecá. 

Rozdíly týdne
Hvězdná pěchota je boží. A je jedno, jestli teď mluvíme o knize, nebo filmu Paula Verhoevena, který jsme nedávno pouštěli v rámci Popkulturních milníků. Boží je obojí. Ale úplně jiným způsobem. Fandové filmu by z knížky mohli být docela rozhození a milovníci předlohy z adaptace zrovna tak. V čem se liší? 

Zklamání týdne
Člověk by řekl, že Marvelu se daří, na co sáhne. Oscar pro Black Panthera by asi byl už přeci jen moc, ale jinak je tohle studio totálně rozjeté, přeci jen tu pár failů bylo. I když failů je možná trochu moc, ovšem fandové párkrát v kině zklamaní přeci jen byli. 

Koncert týdne
Hugh Jackman má muzikály rád a zpívání mu celkem jde. No a teď se rozhodl, že to předvede světu naživo. V roce 2019 totiž vyrazí na turné The Man. The Music. The Show, kde zazpívá songy z Největšího showmana, Bídníků, ale i z divadelních muzikálů Oklahoma nebo The Boy from Oz. Do Prahy bohužel nepřijede, ale pokud byste ho chtěli naživo slyšet, dostanete šanci třeba v Anglii, Německu nebo v Nizozemí. 

Pocta týdne
Už je to pár dní, co nás Stan Lee opustil, ale s tímhle velikánem se kulturní svět bude loučit asi ještě pár týdnů. V Arizoně se teď pochodová kapela rozhodla uctít tohohle comicsového megaborce po svém. A dost efektně. 

Slang týdne
Emma Stone a Rachel Weisz se letos objeví v ambiciózním historickém dramatu/magorárně The Favourite a teď se obě dámy sešly, aby si trochu pohrály s angličtinou. Angličanka Rachel Weisz tu bude Američanku Emmu Stone učit britský slang. Takže pokud chcete v Londýně zamachrovat, poslouchejte. 

I Must Break You týdne
Baví mě, jak si Dolph Lundgren posledních pár let užívá nový zájem o svou osobu. A jsem rád, že to celé bere s nadhledem. Jinak by asi nenatočil video, ve kterém spolu se svým filmovým synem z Creeda II Florianem Munteanu nedělal takovéhle voloviny. 

Institut týdne
Chcete, aby někdo bral záporáka vážně? Dejte mu jizvu. Jako měl Joker, Le Chiffre nebo Kylo Ren. Ale nepočítejte s tím, že dostanete prachy od Britského filmového institutu. BFI se totiž rozhodlo bojovat proti negativnímu stigmatům spojeným s jizvami tím, že prostě nebude podporovat filmy, v nichž budou zjizvení záporáci. Konečně zase bude svět o trošku lepší místo...

Práce týdne
Předpokládám, že si asi dovedete představit, co dělá scenárista, ale víte, co dělá script supervisor? V tomhle videu to zjistíte. A právě díky těmhle často bezejmenným hrdinům občas dávají filmy smysl. 

Duel týdne
Karel se vás minule ptal, jestli byste uvítali novou verzi sci-fi klasiky Návrat do budoucnosti a jsem rád, že jen jeden člověk napsal, že ano. Tak snad se ho jen tak nedočkáme. 

Dnes se vrátíme ke Creedovi a chceme vědět, v jaké roli krom Ivana Draga byl podle vás Dolph Lundgren nejlepší. Jména filmů do předmětu, do textu důvody. 

Za týden zdar

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (19)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace