Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Aquaman je zábavná marvelovka


ikona
KarelR
amber heardaquamandcjames wanjason momoaprvni reakce
Aquaman je bez debat největším filmem konce roku. Bude stát za návštěvu kina? 

"Ale, ale... Aquaman je přece od DC!", říkali jste si při čtení titulku? Inu, to je samozřejmě pravda, první novinářské ohlasy to však vidí trochu jinak. Rozšířený vesmír od DC nám přinesl pětici docela temných filmů, do nichž se často vyráběla zábava až v postprodukci a při přetáčkách (ano, myslím hlavně Suicide Squad a Justice League). Teď ale Warneři konečně zahodili stud a vrhli se do marveláckého byznysu naplno.

Co přesně to znamená? Že se v prvních ohlasech opakují reakce z testovaček, jež Aquamana přirovnávaly k první várce filmů z MCU. Nejblíž má prý k Thorovi, který byl také velkou naivní pohádkou, rozdíl je nicméně v tom, že se Arthur Curry opírá o rukopis Jamese Wana. Celý je tak mnohem epičtější, divnější a energičtější, scenáristické zázraky ale samozřejmě nečekejte.

Aquaman je podle všeho zábavnou blockbusterovou jízdou, ti nadšenější pak dokonce mluví o tom, že jde o druhou nejlepší komiksovku od DC - hned po ikonickém Temném rytíři. Ty zklamanější hlasy nicméně používají větu "jo, je to fajn" a nabádají k tomu, abychom čekali jen mohutný skoro-origin, jenž se zabydlel někde mezi Avatarem, Jupiter vychází a zbrusu novou áčkovou videohrou.

Ve finále to tedy... dopadlo dobře? Aquaman by měl v klidu nakopnout zábavnější pojetí DC filmů (Shazam! a Wonder Woman 1984 jsou jasné komedie), a samotný fakt, že se ohlasy vypouštějí dva týdny před premiérou, značí velkou studiovou důvěru. Teď už jen musíme doufat, že film neotevře za predikovaných 45 milionů, což by ho vzhledem k rozjezdům jeho předchůdců (Muž z oceli 116, Wonder Woman 103, Justice League 93) ihned zabilo. Wan si selhání přeci jen nezaslouží, jelikož je od začátku vidět, že si epické podmořské blbnutí náramně užívá:

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace