Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Na co do kina: 7 originálních prosincových filmů


ikona
KarelR
romasmrtelne strojeutop se, nebo plavvanoce a spol.ve sparech dablazahada silver lakeznovu ve hre
V prosinci nás čeká obří rvačka známých i neznámých filmů. Hlavně ale bude v českých kinech Roma! 

Konec roku patří značkovým velkofilmům. Ať už se chystáte na Aquamana, Bumblebeeho nebo kresleného Spider-Mana, terčů na recyklační nadávky bude habaděj. Pojďme se tedy jako obvykle mrknout na odvážnější projekty, které to se sháněním diváků budou mít výrazně těžší.

6. prosince

Smrtelné stroje

A zrovna Smrtelné stroje to budou mít tak těžké, že už je nic nezachrání od propadnutí. Novozélandská parta je momentálně natolik zoufalá, že z featurettů vynechává Christiana Riverse (aby to na oko vypadalo, že režíroval Jackson), a zoufale mluví o tom, jak by tahle série neměla skončit prvním dílem. Vlastně mi je upřímně líto, že se první velká po-středozemská sága od Wety řítí do pekel. Trailery ale prostě nezaujaly hrdiny, příběhem ani trikovou náloží, a tuhá vánoční konkurence je jasným posledním hřebíčkem do rakve.

Ve spárech ďábla

Sexy patoložka se nahání s démonickou mrtvolou? Uf, ve Screen Gems už vážně nevědí kudy kam. Letos se jim sice daří s hypeovaným Searching, hororový Slender Man a thrillerová Proud Mary ale totálně prohučeli a tady bude situace podobná. Když už i Ted nadává, že nějaký mainstreamový horor vypadá bídně, je na čase dát ruce pryč. A to ještě ani neznáme nevyzpytatelný ortel z Rottenů!

Záhada Silver Lake

Máte chuť na psychedelický žánrový mišmaš, který vás může ohromně pobavit i nevybíravě uspat? V tom případě musíte v prosinci vyrazit na Záhadu Silver Lake. Mysteriózní drama o tom, jak Andrew Garfield pátrá po ztracené Riley Keough, má na ČSFD 72%. Ohlasy jsou ale rozkročené mezi "zábavný meta bizár" a "nudný mega bizár", tak uvidíme, s čím nakonec přijde ke klávesnici Rimsy.

13. prosince

Vánoce a spol.

Nedávno jsem s někým zrovna řešil, kam se poděla Audrey Tautou, a hle, máme ji tu jako paní Clausovou. Francouzská komedie, v níž Santovi onemocní skřítci, načež se při shánění léků dostane za mříže, vypadá jako neškodná vánoční jednohubka. Jen mě trochu děsí, že v traileru není moc vtipná, a jelikož původní znění v kinech nehrozí, nejspíš ji docení jen nejmenší diváci. Ono se ale stejně cílí na ně, takže... přeju zlomeným rodičům pevné nervy.

14. prosince

Roma

Původně jsem myslel, že je v distribučním kalendáři chyba, ale není! Roma od 14. prosince (tedy ode dne netflixovské premiéry) opravdu podívá i do českých kin, a to v pěti vybraných sálech v Praze, Brně a Hradci Králové. Cuarónovo oscarové želízko, jež má na Rottenech famózní rating 9,1/10, si tedy půjde vychutnat i na velkém plátně. A mě nezbývá než smeknout před partou, která celé dohodla, a trochu škádlivě se zeptat... proč to nešlo už u Outlaw Kinga, hm?!

27. prosince

Utop se, nebo plav

Francouzských komedií není v českých kinech zrovna málo, tahle mě ale v trailerech docela baví. Jasně, přirovnávání k Do naha! je trochu přehnané, lepší s ním však jít přímo bitvy, než ho pak slízávat od pozorných diváků. Základní myšlenka nicméně šlape, podobnost s Hodinovým manželem se dá ignorovat, a vlastně mám pocit, že by na konci roku mohlo jít o příjemné žánrové osvěžení. A ČSFD se mnou s hodnocením 72% víceméně souhlasí...

Znovu ve hře

Peter Segal má na kontě Bláznivou střelu 3, Trestnou lavici nebo Dostaňte agenta Smarta, takže mě vcelku mrzí, že to dopracoval k vykrádačce Podnikavé dívky s Jennifer Lopez. Popová hvězda se vrací před kamery po dlouhých třech letech, a něco mi říká, že se její filmografie od Jak porodit a nezbláznit se a (vskutku děsivého) Záložního plánu nikam neposunula. Kéž bych se nakonec šeredně pletl, časy Smím prosit? a Žít po svém bych totiž klidně uvítal zpátky!

Co jste si vybrali z prosincové nabídky? Pochlubte se v diskuzi a nashle v lednu!

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace