Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Nový Robin Hood dostal naloženo víc než Král Artuš


ikona
KarelR
jamie foxxotto bathurstrobin hoodtaron egerton
Hollywoodské trailery často lžou. V případě Robina Hooda ale podle všeho nijak nemlžily... 

Guy Ritchie loni natočil Krále Artuše jako divokou londýnskou gangsterku a zámořští kritici mu ho roztrhali na kusy. Legenda o meči získala na Rottenech průměrný rating 4,7/10 a totálně vyhořela v kinech (vydělaných 148 milionů dolarů je při rozpočtu 175 mega tragédie), což byly děsivé zprávy i pro nového Robina Hooda.

Moderně laděný biják od začátku kráčel v Artušových šlépějích, jelikož zvolil stejně odlehčený a divoký styl. A teď už je jasné, že ho čeká úplně stejný osud jako Artuše, protože třicet čtyři ze čtyřiceti recenzí na Rottenech otáčí palec dolů a dosavadní rating je katastrofálních 3,4/10.

Co nějaké detaily? Ty snad ani nechcete slyšet. Nejnovější Robin Hood je podle kritiků unylá zoufalost, která jen (chabě) vykradla Ritchieho trademarky a nedokázala přijít s ničím zajímavým. Humoru je pomálu, romantika nešlape, akce nemá říz... zkrátka všechno špatně a sympatický Taron Egerton nemá šanci to zachránit.

Nejzábavnější je přitom popisování výpravy, která má připomínat něco mezi "Robinem Hoodem z maloobchodu" a "římským dramatem, ve kterém všichni nosí oblečení ze Zary". Rebootování, za nímž mimochodem stojí i DiCapriova produkční firma Appian Way, se tak vyloženě nepovedlo, a všichni najednou rádi vzpomínají na 8 let starý remake od Ridleyho Scotta.

V českých kinech se s novým Robinem setkáme až 10. ledna 2019 - premiéra na konci listopadu byla nakonec zrušena. Do té doby můžete samozřejmě doufat, že budou domácí ohlasy stejně rozdílné jako u Krále Artuše. Něco mi ale říká, že se podobné zázraky dějí maximálně jednou za deset let...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace