Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Je Creed II lepší než jednička?


ikona
KarelR
creedcreed iimichael b. jordanrockysylvester stallonetessa thompson
Rocky Balboa a Ivan Drago se po 33 letech znovu scházejí na velkém plátně. Co na to říkají první recenze? 

První Creed byl velkým překvapením, které katapultovalo Michaela B. Jordana mezi nejschopnější mladé herce a Ryana Cooglera mezi nejschopnější mladé režiséry. Tohle duo potvrdilo svoji zručnost v Black Pantherovi, trochu stranou ale kvůli tomu zůstal Creed II, jehož po Cooglerovi převzal Steven Caple Jr., režisér předloňských Sígrů.

Jak se mu povedlo Cooglera nahradit? Ačkoliv jsme všichni doufali v opak, Creed II je podle všeho jednoznačně horší než jednička. Průměrný rating na Rottenech se vyhrabal na 7/10 (první díl si tam dodnes drží 7,9/10), a když se začtete do recenzí, nenajdete tam zrovna ultimátní chválu.

Jordan je prý pořád super, stejně jako Tessa Thompson a Sylvester Stallone. Všichni tři protagonisté se ale plácají v těžce předvídatelném příběhu, který jen recykluje témata z minulých filmů a nijak ságu neposouvá dál. Navíc tu údajně chybí výrazný záporák (ani Lundgren se zase tolik nechválí), a co je ještě důležitější, samotným zápasům chybí Cooglerova dynamika a snaha udělat z nich nezapomenutelnou podívanou.

Creed II podle všeho není nějaký průšvih - spousta nostalgických momentů prý funguje a řemeslně se pořád jedná o velmi solidní práci. Pokud jste ale doufali ve filmovou událost, která nám vytře zrak stejně jako první díl, zatím to vypadá na lehké zklamání.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace