Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

YouTube začíná nabízet celé filmy zdarma


ikona
KarelR
amazon primedc unviersedisney+hbo gohulunetflixyoutube
Progresivní videoslužba začíná trochu nečekaně couvat k televizní strategii. 

Nejspíš jste si všimli, že momentálně zuří válka mezi streamovacími službami. Netflix, HBO GO, Amazon Prime nebo Hulu se snaží ulovit co nejvíc uživatelů, kteří za měsíční poplatek zkonzumují tuny jejich obsahu - a nikdo tak úplně neví, kam tenhle trend povede. Warneři už stihli vytasit DC Universe a Disney příští rok zaútočí s Disney+. Lidé si ale logicky nepředplatí všechno, takže je otázkou, které služby to v nejbližších letech zase zabalí.

V tuhle chvíli všichni sází hlavně na jednu věc - na originální (většinou seriálový) obsah, který bude dostupný jen na dané službě. Touhle cestou se nedávno vydalo i YouTube, jež si založilo placenou odnož YouTube Red (momentálně už YouTube Premium), která dala světu třeba pokračování Karate Kida jménem Cobra Kai. Teď se ale začal testovat ještě jeden obchodní model, jenž vám nejspíš vyvolá úsměv na tváři.

O co jde? O celé filmy, které budou na YouTube zdarma - jen je budou přerušovat reklamy. Streamovací gigant se tak v podstatě vrací k televiznímu modelu, a ačkoliv to zní podivně zpátečnicky, zatím se tomuhle staromódní kroku vcelku věří. V testovací fázi se na YouTube objevilo třeba prvních pět dílů Rockyho, Terminátor nebo Pravá blondýnka (celkem jde o 100 filmů od MGM a většina není extra dobrá). Vy ale nikam neutíkejte, Česko je samozřejmě pozadu a kdo ví, kdy (a jestli vůbec) se tahle novota spustí i u nás.

Myslíte, že může útěk od měsíčních plateb zpátky k reklamám fungovat? Anebo YouTube běží do slepé uličky, protože je budoucnost streamovacích služeb čistě v placeném členství? Dejte vědět v diskuzi a klidně se zmiňte i o tom, jestli Netflix nebo HBO GO používáte a jak vám sedí.

---

Vytáhni v hospodě: Cobra Kai má super ohlasy (87% na ČSFD!) a tady jsou na YouTube první dva díly zdarma.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace