Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jaderná katastrofa ve Fukušimě na filmovém plátně


ikona
Mr. Hlad
fukushimaken watanabe
Tsunami, zemětřesení a jaderná elektrárna fakt není dobrá kombinace.  

S jadernými elektrárnami není žádná sranda a když tam dojde k problémům, jen tak se to neututlá. Důkazem je havárie v Černobylu, kterou sice zpočátku všichni mocní a zodpovědní bagatelizovali, ale takovýhle průšvih se prostě utajit nedá. Většina z nás má ještě v čerstvé paměti, co se dělo v Japonsku, když tamní jaderná elektrárna Fukušima začala zlobit poté, co ji zatopila vlna tsunami, kterou způsobilo silné zemětřesení. Po obnažení paliva začal vznikat vodík a došlo ke třem explozím, kvůli nimž se rozptýlily štěpné produkty. A jak se později ukázalo, mohla za to i nepřipravenost personálu nebo zanedbání regulačních úřadu. 150 000 lidí muselo být evakuováno a tisíc z nich to nepřežilo. Ale mohlo být mnohem hůř. 

Ken Watanabe z Batman začíná, Inception, Godzilly nebo Posledního samuraje si teď zahraje v dramatu Fukushima 50. Ten se bude točit kolem zaměstnanců, kteří se rozhodli neposlechnout své nadřízené a do reaktorů začali pumpovat mořskou vodu, čímž zabránili mnohem větší katastrofě. Rozhodně je to tedy námět na film, který by mohl stát za pozornost. Režie se ujme Securó Wakamacu, natáčení by mělo začít už koncem listopadu a do kin film dorazí přespříští rok. Snad i k nám. 

---

Vytáhni v hospodě: Ken Watanabe v minulosti úspěšně bojoval s leukémií a rakovinou žaludku. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace