Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Další Vetřelec je pořád ve hře


ikona
Mr. Hlad
aliencovenantjohn loganprometheusridley scott
Ridley Scott a John Logan vědí, jakým směrem by se měla vyvíjet vetřelčí sága. Otázka je, jestli se jejich vize může líbit i divákům.  

Normálně bych asi napsal, že Vetřelec: Covenant bylo zklamání, ale asi to není potřeba. Mám pocit, že na ten film už svět zapomněl. A je to asi dobře, protože Scott sice zkoušel diváky přesvědčit, že se vrátí do světa, kde hrají hlavní roli mimozemská monstra, co vykusují lidem hlavy, nakonec ovšem dostal mnohem víc prostoru android David, který hledal svoje lidství a choval se u toho jako totální dement. Do kin nepřišlo zdaleka tolik lidí, kolik by si asi tvůrci představovali, a tak je okolo potenciální trojky Alien/Prometheus ticho.Kdyby se však studio rozhoupalo, že Alien: Awakening chce, scenárista John Logan je připravený. Další film už má totiž napsaný. 

Ten by se měl zase točit kolem Davida, jemuž se v Covenant povedlo vyhladit celou planetu Inženýrů, těch velkých bytostí, které jsme viděli v Prometheovi a jejichž zbytky byly i ve Vetřelci. Ale několik Inženýrů genocidu přežilo a logicky jsou teď pořádně naštvaní, takže jdou Davidovi po krku a k závěrečnému střetu mezi androidem a mimozemšťany by pak mělo dojít na planetě LV-426,  kde se s vetřelcem poprvé setkala Ripleyová. Popravdě nejsem si jistý, jestli bych zrovna tohle chtěl vidět. Celý příběh okolo Davida začal být nudný někdy v půlce Promethea a celkově mi styl téhle série nesedí. Bylo by fajn, kdyby se vrátila zpátky k hororovým kořenům, bohužel Scott už párkrát naznačil, že ho víc baví řešit ty filozofické otázky než likvidovat vedlejší postavy. Diváky však evidentně moc ne, tak uvidíme, jestli se dalšího Vetřelce dočkáme. A pokud ano, tak v jaké podobě. 

---

Vytáhni v hospodě: Vetřelec: Covenant se odehrává v roce 2104, tedy osmnáct let před prvním Vetřelcem. 

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (38)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace