Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Breaking Bad, Živí mrtví a Deadwood fasují filmy


ikona
KarelR
battlestar galacticabreaking baddeadwoodpanstvi downtonzivi mrtvi
Filmová pokračování seriálů učinila velký krok kupředu. 

Protáhnout slavný seriál do filmu je snem mnoha tvůrců, většina to však nikdy nedokáže. David Benioff a D.B. Weiss chtěli ukončit Hru o trůny třemi celovečeráky, nakonec se ale museli spokojit s epickou osmou sérií. A možná si pamatujete třeba na Battlestar Galacticu od Francise Lawrence, ta se však očividně někde zasekla.

Kdo v tomhle směru naopak uspěl? V posledních dnech se objevily hned tři velké novinky, filmové rozšíření totiž fasují Breaking Bad, Živí mrtví a Deadwood. V prvním případě se správně škrábete na hlavě, jak to celé bude fungovat - bohužel ale nemáme žádné detaily. Vince Gilligan začne v Albuquerque už v půlce listopadu točit "film Breaking Bad", nikdo však nepotvrdil zápletku, časové zasazení ani herecké obsazení. Teoreticky tak nemusí jít o comeback slavných postav, ale něco trochu jiného. Nálepka Breaking Bad by nicméně chybět neměla.

Co Živí mrtví? Ti sice, ehm, pomalu umírají, Andrew Lincoln ale kývnul na tři televizní filmy pro Ricka Grimese, pro kterého byl pátý díl deváté série velkou rozlučkou. Tvůrci jeho odchod propagovali několik měsíců, vzápětí však fanoušky ujistili, že mají s Rickem velké plány. Snad tedy nepůjde jen o další ředění značky, která přichází o diváky přímo brutální rychlostí.

Paradoxně nejvíc toho víme o filmovém Deadwoodu, jenž klasicky naváže na seriál a objeví se v něm všichni přeživší hrdinové. Scénář si napsal přímo David Milch, za kameru usedne Daniel Minahan a v HBO slibují epickou podívanou, která má potěšit všechny westernové fanoušky. Bude z toho i premiéra v kinech? V tuhle chvíli se s ní nepočítá. V době Netflixu a HBO GO se však hranice mezi televizním a celovečerním filmem začínají (velice) pomalu stírat, tak doufejme, že se na malé obrazovce zase jednou budou dít velké věci.

---

Vytáhni v hospodě: Filmové pokračování Panství Downton (na rozdíl od konkurence) na malé obrazovce nezůstane. 20. září 2019 totiž zaútočí na americká kina.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace