Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Aquaman a Bumblebee shoří jak papír?


ikona
KarelR
aquamanbumblebeedeadpool 2mary poppins se vracitržbyvitejte v marwenu
Kdo na konci roku vydělá málo... a kdo ještě míň? 

Každý tržební expert vám řekne, že je tipování prosincových otvíráků na konci října docela odvážný krok. Pánové z Box Office Pro ale dalekými odhady nešetří a teď se konečně dohrabali k Vánocům, které jsou letos brutálně přecpané.

Proč brutálně? Protože nás dva dny po návratu Mary Poppins čeká střetnutí Aquamana, Bumblebeeho, Deadpoola 2 (v pohádkovém PG-13 sestřihu) a Zemeckisova dramatu Vítejte v Marwenu. Tahle situace vlastně ani nemůže vyústit v nic extra hezkého, a jelikož je pozdě na nějaké uhýbání, budou si ji studia muset vyžrat do hořkého konce.

Jak dopadne druhý Deadpool se zatím neví (Foxové se toho nemusejí extra bát, když převážně recyklují) a Vítejte v Marwenu je jasný "counterprogramming", který nemá velké tržební ambice. Zbylé tři filmy ale touží po obřích výdělcích, jež podle prvních odhadů příliš nehrozí.

Zdaleka nejlépe je na tom Mary Poppins, která by sice měla otevřít jen za 40 milionů dolarů (Popelka začínala s 67, Kráska a zvíře pak rovnou se 174), celkově se jí však tipují dlouhé nohy, které ji v USA donesou k 350 milionům.

Na prorokovanou miliardu to tedy u Disneyho nevypadá. Pořád to ale nebude taková bolest jako u Aquamana, jehož první trackingy hovoří o 45 milionech, což je v rámci DCEU (Muž z oceli 116, Wonder Woman 103, Justice League 93) solidní průšvih. Stačí se podívat na výrazně levnějšího Venoma, který otevřel za 80 mega a čerstvě se vyhrabal na půl miliardy. Člověk by tu čekal rázné ohlášení dvojky, i měsíc po premiéře je však podezřele ticho.

Aquaman má v USA nastřádat celkem 175 milionů, takže ho zbytek světa nejspíš posune do lehkého plusu. Na takové štěstí však nemůže spoléhat Bumblebee, jemuž je přisuzován start za mrzkých 20 milionů dolarů. Správně jsme si vzpomněli, že Poslední rytíř, který zazdil hlavní sérii, otevřel za 44 mega a nakonec dal 130. Bumblebee má ale v USA trefit maximálně kilo, což by znamenalo, že další robotí spin-offy vážně nehrozí.

Znovu připomínám, že jsou zmíněná čísla extrémně předběžná a ve finále mohou být daleko vyšší. Pokud se ale tipovači náhodou trefili už zkraje, čekejte na konci roku krvavou lázeň, po níž se u Warnerů a v Paramountu definitivně začnou vracet Ferrari.

---

Vytáhni v hospodě: Pokud by vás zajímaly další otvírákové odhady, tak vězte, že Fantastická zvířata 2 míří na 75 milionů, Creed II na 23, Raubíř Ralf 2 na 50, Robin Hood na 9,5, Smrtelné stroje na 16, Eastwoodův Pašerák na 14 a kreslený Spider-Man na 22.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (35)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace