Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Bohemian Rhapsody


ikona
Mr. Hlad
bohemian rhapsodybryan singerfreddie mercuryprvní dojmyqueenrami malek
Příběh jednoho z nejlepších zpěváků všech dob míří do kin. Měli byste ho vidět?  

Filmového životopisu se dřív nebo později dočká každá úspěšná hudební hvězda a teď došlo na Freddieho Mercuryho a klasické Queeny. Natáčení Bohemian Rhapsody sice neprobíhalo v úplně ideální atmosféře, ale nakonec všechno dopadlo dobře, film je hotový a míří i do českých kin. A jak se povedl, vám teď rádi řekneme.

Jak to vidí Rimsy:
Až na jedno Freddieho rebelské období, kdy si (stejně jako téměř každý frontman v rockových dějinách) myslel, že přerostl svou mateřskou kapelu, tak dostáváme pečlivě vyhlazený obraz čtyř vcelku slušných rockerů, co dělají pěknou hudbu. Jedinou omluvou této bezpohlavnosti je pak samotná hudba, která naštěstí ustojí téměř cokoli. A tak dívat se čtvrt hodiny na tvorbu Bohemian Rhapsody či si dát ještě delší re-shoot Live Aid jsou pořád skvělé zážitky. I když se přiznám, že u rekonstrukce jednoho z nejlepších rockových vystoupení všech dob jsem doufal ve větší invenci. Ale nedá se nic dělat. Pro fanoušky povinnost, ostatní si užijí jen slušný životopis se skvělým a pořádně ozubeným Rami Malekem v ústřední roli.

 

Jak to vidí Mr. Hlad:
Nejsem si úplně jistý, jestli Bohemian Rhapsody obstojí podle měřítek klasického životopisu, ale popravdě je mi to docela jedno. Bryan Singer (a Dexter Fletcher) natočili film o tom, jak byli Queeni boží a že Freddie Mercury byl král. Což znamená, že se možná – respektive určitě – nedozvíme tolik o jeho osobním životě, kolik bychom chtěli, že těch vyhrocených situací ukazujících temnější stránku slavného zpěváka bude míň než obvykle a že je to celé vlastně dost krotké, lehce povrchní a malinko zbrklé. Nemyslím si ale, že by tenhle film chtěl být dalším Rayem nebo Walk the Line. Tady šlo spíš o poctu dvěma hudebním legendám a snahu přenést hudební energii Queenů a charisma Mercuryho na plátno a to se za mě povedlo téměř dokonale. Kdo se chce něco dozvědět, ať se podívá na dokument nebo doufá, že za pár let dorazí nějaký klasičtěji pojatý film. Kdo chce hudební jízdu, která se nenechává zpomalovat tím, že by toho chtěla říct zbytečně moc, ten bude spokojený. Jestli je tenhle přístup dobrý, to si samozřejmě musí srovnat každý sám.

Recenze bude velmi brzy.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace