Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

MZ Live Speciál: Halloween H20


ikona
imf
halloweenhalloween h20jamie lee curtisjohn carpentermichael myersslashersteve miner
Nesmrtelný terminátor hororového žánru  

Nedávno jsme si v redakci MovieZone říkali, že bychom v popkulturních milnících pustili Halloween. Ten čtyřicetiletý od Johna Carpentera, s nezaměnitelným hudebním podkresem, vřískající Jamie Lee a samozřejmě ikonickým Michaelem Myersem, díky němuž kuchyňský nůž už vždycky bude vypadat jako zbraň na lidi a nikoliv na salát. Originál je pořád parádní, ale zub času je na něm vidět. Má stejně jako hlavní protagonista svoje rozvážné tempo a dnešní mládež s poruchou pozornosti u něj prostě usíná. Nabízí se dvojka, která je trochu víc od podlahy... ale začínat pokračováním? Co trojka? Ne, tam Michael přece vůbec není a je to celé o bizarním teroristickém útoku. A čtyřka, pětka a šestka jsou vlastně tak béčkové, že se z kontinuity opakovaně vyškrtávají.

V popkulturních milnících se tedy Halloweenu nedočkáte... ale protože se svátek všech svatých blíží a do kin přichází remako-pokračování od Davida Gordona Greena, rádi bychom připomněli asi nejoblíbenější Halloween vůbec, ten s podtitulkem há dvě ó, nebo há dvacet? Nebo dvacet let poté? Ať už to pojmenujete jakkoliv, jde hlavně o velkolepý návrat Jamie Lee Curtis a starou dobrou pomstu servírovanou zastudena. 

 

Naše půlhodinkové ohlížení najdete na YouTube, ale i v audioverzi na serveru Podbean. Dokonce jsme do studia dovalili i dýni, protože slavit se má se vším všudy. A oba jsme si samozřejmě Halloween: H20 pár dní před natáčením pustili, což byl vynikající nápad. Vy teď můžete udělat totéž, než se vydáte do kina na nejnovější díl, který sice H20 v kontinuitě ignoruje, ale vlastně na něj duševně navazuje. A to je rozhodně dobré znamení.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace