Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Sólovka Flashe se znovu odkládá


ikona
KarelR
batmanbirds of preydcflashjokershazamsupermanwonder woman
Warneři překopali svoje comicsové plány do hodně volné podoby. Co všechno reálně chystají? 

Do premiéry Aquamana zbývají dva měsíce, takže je ideální čas na rychlou rekapitulaci, jak to s DCčkovým vesmírem vypadá rok po Justice League. Nejspíš jste si všimli, že nám James Wan představí první film nové éry, která nebude těsně "marvelácky" propojená, ale víceméně nás vrátí do dob, kdy studio točilo hrstku separátních comicsových sérií. Aquaman tak sice patří do DCEU a odehrává se po Justice League, zároveň má však pramálo společného s Shazamem nebo dvojkou Wonder Woman, jež budou Warneři servírovat příští rok.

Po tomhle trojkombu se konečně vrátí i Harley Quinn, která má zazářit v dívčí týmovce Birds of Prey. Ta půjde do kin v únoru 2020 (ano, celé čtyři roky po Suicide Squad!) a velkým lákadlem bude i Mary Elizabeth Winstead jako Huntress. Warneři se pochopitelně drží receptu Wonder Woman a svěřili film čínsko-americké režisérce Cathy Yan. Tržby z Asie by tak nemusely být marné a možná zastíní i Aquamana, jenž tam letos mimochodem odstartuje dva týdny před americkou premiérou. Připravte se tedy na kupu kinoripů a spoilerů!

Ale pojďme konečně ke slíbenému Flashovi, který šel málem do kin už v roce 2016. Warneři ho od té doby prohnali asi čtyřmi tvůrčími týmy a ten nejnovější měl vyrazit před kamery v březnu 2019. Jenže víte co? John Francis Daley a Jonathan Goldstein (Noční hra) film nestíhají připravit včas, a jelikož Ezra Miller v létě točí třetí Fantastická zvířata, dostanou se na plac až ke konci roku 2019. S premiérou se tak počítá na rok 2021, což znamená, že si dá Flash stejně jako Harley Quinn čtyřletou filmovou pauzu.

Přijde vám to jako moc dlouhé čekání? Flash a Harley alespoň mají relevantní comebackové plány. Naproti tomu Batman a Superman možná přijdou o herecké tváře a jejich další sólovky jsou v nedohlednu (Matt Reeves si pořád dává na čas), takže Warneři opravdu sázejí hlavně na Wonder Woman a nově také na reimaginaci Suicide Squad, kterou napíše (a zřejmě i natočí) James Gunn.

Že to celé vypadá jako kupa filmů, které pojedou po vlastní ose? Přesně tak. DC vesmír se víceméně rozpadl, paradoxně by ho ale mohly nahradit zajímavé projekty, jimž studio dopřeje hlavu a patu. Snad tenhle návrat k tradičnímu filmařskému pojetí vyjde. Jak totiž ukazuje jeden vysokorozpočtový fail za druhým, sprintování do propojeného vesmíru vážně není spásná obchodní strategie.

---

Vytáhni v hospodě: Ne, nezapomněl jsem na sólovku Jokera s Joaquinem Phoenixem, která dorazí 3. října 2019. Ta ale jako jediná do DCEU oficiálně nepatří a musíme se modlit, aby proboha byla eRková.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace