Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Venom s Tomem Hardym


ikona
KarelR
michelle williamsprvni dojmyriz ahmedtom hardyvenom
Venom má rozjet velký pavoučí vesmír bez Spider-Mana. Jaká je šance, že se mu to povede? 

Na konci srpna šla do kina výborná malá sci-fi Upgrade, v níž Logan Marshall-Green (aka Tom Hardy pro chudé) často nemohl ovládat svoje tělo a brutálně pozabíjel spoustu lidí. Teď tu máme vysokorozpočtového Venoma s pravým Tomem Hardym, kterého napsala scenáristka Padesáti odstínů šedi. A bohužel to není větší pecka než Upgrade...

Jak to vidí KarelR

Venom dopadl zhruba podle očekávání - tedy hrozně. První půlhodina je v podstatě "Tom Hardy chodí po ulici: The Movie", následnující hodina nevýrazné nic a na konci se to konečně na 20 minut seřeže v plně digitálním stylu. Nečekejte nosné postavy, zajímavý příběh nebo snad rozkreslenou psychologii Venoma - nic takového Ruben Fleischer nenabízí. V očividně prostříhaném eRku mu totiž zbyl jen zmatený Hardy, který si povídá s neviditelným kámošem a sem tam někomu (samozřejmě mimo záběr) ukousne hlavu. Zvěsti o tom, že se film zasekl v daleké minulosti, se tak opravdu naplnily. Takhle vypadala většina marvelovek v dobách, kdy byly comicsovky převážně tupými a nudnými béčky, v Sony si ale řekli, že by tenhle úplně standardní superhrdinský origin (!) měli poslat do kin teď. Ještě že nás to po dvojce Amazing Spider-Mana nemohlo zákeřně překvapit!

Jak to vidí Mr. Hlad

Nevím, jestli jsou v Sony amatéři, na které se lepí smůla, nebo jednoduše přizdisráči, ale to, co poslali do kin, je svým způsobem utrpení. Není to vyloženě zlá podívaná, posledních dvacet minut jsem se víceméně nenudil a přehrávající Hardy byl taky docela zábavný. Celkově je ovšem na Venomovi strašně moc vidět, jak moc se někdo v pozadí pokoušel dojít k jakémusi kompromisu, až film dokonale vykastroval. O tom, že to nebude eRko, se už chvíli ví, avšak zkrácení prý snad i o čtyřicet minut je na filmu neskutečně znát. Po každé třetí scéně jsem měl pocit, jako kdyby tam něco vcelku zásadního chybělo. Tenhle zásah se bohužel dotkl i obou hlavních charakterů a Brock i Venom nakonec nejen že nejsou antihrdinové a temné postavy, ale vlastně se z nich na konci stane superhrdina. A ještě k tomu ten nejobyčejnější. A aby toho nebylo málo, mimozemský symbiont se ukáže skoro až po hodině a do té doby Tom Hardy jen chodí a mluví s lidmi, nebo se chová divně. Celé je to prostě vykleštěné a ořezané až na ten úplně nejnutnější superhrdinský základ, který se marně pokouší tvářit, že je dospělejší, vážnější a odvážnější. Za posledních deset let vzniklo pár horších comicsových filmů, ovšem asi žádný nebyl takhle nevýrazný a nezajímavý.

Jak to vidí Rimsy

Vlastně jsem mu docela fandil. I po nepříliš nadšených reakcích jsem si říkal, že by Venom mohl být solidním výplachem, ale výsledek je prostě jaksi… divný. Nelogičnosti jsou přítomny od začátku, ale to bych u comicsovky ještě překousl. Jenže podivně přehrávající Tom Hardy divákovi dává najevo, že tenhle film vlastně sám neví, o co se snaží. Temný příběh o souboji dvou myslí v jednom těle? Bizarní buddy komedie? Epický drsný akčňák se sci-fi prvky? Tolik směrů a do žádného není nakročeno pořádně. Je to škoda, jelikož postavu Venoma bych ještě někdy klidně viděl, ale asi se nedá počítat s tím, že tohle bude úspěšný start nové filmové série. Na to se jedná o moc nesourodý žánrový slepenec, který selhává i v detailech. Ale úplně znechucen jsem nebyl, ty dvě hodinky docela utekly. I když vlastně pořádně nevím proč.

Recenzi čekejte v nejbližších dnech.

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (11)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace