Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Venom je směšná comicsová katastrofa


ikona
KarelR
michelle williamsprvni reakceriz ahmedtom hardyvenom
Šance na to, že se Morbius, Kraven, Black Cat, Silver Sable, Nightwatch, Silk a Jackpot opravdu dočkají vlastních filmů, je zase o něco nižší. 

Venom měl být začátkem velkého spider-manovského vesmíru (bez Spider-Mana), u něhož se v Sony chtěli tvářit, že je propojený se světem Avengers. Ačkoliv jim to Kevin Feige rázně zatrhnul, řada lidí si nejspíš pořád myslí, že jde o novinku z MCU, v níž se mihne i Tom Holland. Predikce tržeb se proto točí kolem slušných 60 milionů za první víkend v USA a dalších 100+ milionů ze zbytku světa.

I když má tedy Venom (relativně vysoký) stomilionový rozpočet, nejspíš půjde označit za hit. Natáčení druhého dílu (a kupy dalších "pavoučích" filmů) ale pomalu začíná být v ohrožení, jelikož první reakce mluví o těžkém kvalitativním failu, který zaspal dobu a pobaví nás maximálně omylem.

Ano, první recenze jsou konečně na světě (v Sony posunuli embargo co nejblíž k premiéře) a na Rottenech zatím svítí průměrné hodnocení 4,3/10. Zřejmě nás tedy čeká něco mezi Suicide Squad (4,8/10) a novou Fantastickou čtyřkou (3,5/10), která je mimochodem zmiňována v hodnoceních společně s... Catwoman s Halle Berry!

Ačkoliv pár lidí tvrdí, že je Venom průměrný, vcelku únosný a zábavný, hned na to se dozvíte, že smích vyvolávají hlavně dramatické scény, a že tu má co hrát akorát Tom Hardy. Celé pojetí filmu se přitom zaseklo nějakých 15 let v minulosti, takže se připravte na comicsovku s feelingem Daredevila, Ligy výjimečných nebo Punishera s Thomasem Janem.

Zkrátka a dobře to zní jako (od začátku očekávaný) fail, jenž pohřbí tržební propady o druhém víkendu. Na jednu stranu je to samozřejmě velká škoda, protože by Marvelu temnější konkurence jedině prospěla. Na druhou stranu na to ale v Sony (zase!!!) šli úplně špatně a nikoho nepřekvapuje, že tu máme další filmový vesmír, který zřejmě skončí dřív, než vůbec stihne začít.

P. S. Michelle Williams už stihla přiznat, že ve Venomovi hraje jen kvůli Hardymu, penězům a boostu star-power, a producenti najednou tvrdí, že nikdy nenaznačovali, že by film mohl být eRkový. No hlavně že se z něj vystřihlo 40 minut a režisér nepopřel šanci na necenzurovaný sestřih na Blu-rayi...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace