Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První dojmy: Zrodila se hvězda


ikona
Mr. Hlad
a star is bornbradley cooperlady gagaprvní dojmyzrodila se hvězda
Hudební drama zatím sbírá jen nadšené ohlasy. Co na něj říkáme my?  

Tak to vypadá, že tu máme dalšího herce, ze kterého se vyklubal šikovný režisér. Bradley Cooper se posadil za kameru u hudebního dramatu Zrodila se hvězda a ze zahraničních reakcí to vypadalo že natočil nejen dobrý film, ale i něco, co má reálné šance odnést si za pár měsíců domů pár Oscarů. My jsem tenhle doják viděli taky. Co na něj říkáme?

Jak to vidí KarelR
Za mě je Zrodila se hvězda jedním z nejlepších filmů roku. A vůbec by mi nevadilo, kdyby z toho byla kupa Oscarů, protože tu všichni jedou na 120%. Ano, v jádru jde o klasickou story o vzestupu, pádu, lásce, rodině a tak dále. Cooper tu ale prodává jedno životní moudro za druhým a inscenuje kolem nich intenzivní hudební nádheru, v níž šlape všechno od romantiky až po osudovost. Stejně jako ostatní nechápu, kde se v něm ten filmařský talent vzal. Jsem za něj ale moc rád, jelikož nám přinesl nefalšovaný doják, který bych z fleku zařadil po bok Sing Street a Na pokraji slávy.

 

Jak to vidí Cival
Jeden z nejvyspělejších režijních debutů slavného herce za několik posledních let, díky němuž Bradley Cooper dost možná začíná našlapovat ve stopách Bena Afflecka. Ne že by jeho prvotina byla tak výrazná a osobitá, ale jde o řemeslně precizní hudební film, stojící na výborných hercích, chemii mezi nimi a na archetypální story o lásce, chlastu, slávě, prachách a muzice. Není to žádná syrová podívaná, ale přesvědčivých emocí je v ní požehnaně. V rámci oscarové sezóny moc vděčnějších a povedenějších crowd-pleaserů nebude.

 

Jak to vidí Rimsy
Šestáková romance v další iteraci, tentokrát pro 21. století. Produkčně samozřejmě všechno šlape a rád bych měl v tomhle filmu investované peníze, jelikož papírové předpoklady se vcelku naplnily. Cooper je jako režijní debutant sympatický a řemeslo se mu podařilo podchytit bez problémů. I před kamerou jeho jižanská variace na Johnnyho Cashe funguje, ještě zářivější hvězdou je však Lady Gaga, od níž bych tak procítěný výkon nečekal. Odehrála sice z nemalé míry svůj životní příběh, ale i to se dá koneckonců pokazit. Zámořští diváci (především tedy divačky) budou jistě spokojeni, ne nadarmo tenhle příběh slaví tolik úspěchů – americký sen a pořádná romantická limonádka, která však na ploše více než dvou hodin vinou své nepřekvapivosti místy docela nudí. Není to pro mě, uznávám kvality, ale už s tím nechci mít nic společného. 

 

Jak to vidí Mr. Hlad
Překvapivě vyzrálá filmařina. Bradley Cooper s naprostým přehledem zvládá prodávat jak velké koncertní scény, tak i ty malé komorní, ve kterých si dva lidé povídají. Sám odvádí dost možná nejlepší herecký výkon své kariéry a Lady Gaga si všechny ty ceny, které pobere, rozhodně zaslouží. I songy dovedou dojmout nebo strhnout a strašně dobře se na to kouká. Jediná výraznější výtka tak může mířit k jisté předvídatelnosti a schematičnosti, na druhou stranu zrovna v tomhle případě by nebylo vůči filmu fér mu to vytýkat. Přesně tohle sliboval a to i dodal. Ve vysoce nadstandardním provedení. Poctivý, fungující a skvěle natočený a zahraný doják. 

Recenze bude v nejbližších dnech

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (16)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace