Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Yeti zklamal, kasám vládnou hvězdy Jumanji


ikona
Cival
a simple favoranne kendrickblake livelyčarodějovy hodinyhell festjack blackjames wankevin hartmatthew mcconaugheymegmichael moorenight schoolpredatorpredátor: evolucešíleně bohatí asiatismallfoottržby
Dospělí jdou zase jednou do školy a je veselo... 

Uplynulý víkend měl razantně ukončit zářijovou nudu v amerických pokladnách, kupodivu se tak ale nestalo. Může za to nový animák Smallfoot, u nás uváděný pod mnohem atraktivnějším názvem Yeti: Ledové dobrodružství, jenž z velkorysého nasazení do 4131 kin vytěžil relativně slabých 23 milionů dolarů. To je veliké zklamání, protože takhle barevné pohádky pro celou rodinu obvykle startují na čtyřiceti až padesáti milionech.

Yetimu se to nepovedlo a jde po sérii triumfů studia Warner Bros. o nečekané zaškobrtnutí. Ne že by film nemohl v kinech chvíli vydržet a sto mega si vydobýt z Ameriky a další ze zbytku světa, výtěžnost se tady ale čekala určitě vyšší a tržby působivější. V tomhle rajónu druhý díl nečekejte.

 

Naopak dvojku může celkem snadno dostat „marečkovská“ komedie Night School, v níž černošský uřvanec Kevin Hart znovu ochutnává krásy školní docházky. Její otvírák za 28 mega není kdovíjak dechberoucí, ale levná komedie za nějakou třicítku se nepochybně zvládne dostat do plusu už jen díky výnosům z amerických kin.

Zámořské tržby budou na víc jak sedmdesáti milionech a jen potvrzují Hartovu komerční úspěšnost. Tenhle uřvaný prcek vydělává studiím velké peníze, a to i když nemá vedle sebe velké hvězdy, nebo není pod ochranou velké značky typu Jumanji.

 

Bronzovou příčku pak shodou okolností drží právě Hartův kumpán z Jumanji Jack Black. Ten se propůjčil další strašidelné fantasy pro celou rodinu a znovu je to úspěch. Dvanáct mega z druhého víkendu posunulo Čarodějovy hodiny už na 44 milionů, a i když soudě dle poklesů zjevně nepůjde o podzimní trvalku (propad o 53%), úspěch to rozhodně je. Pro studio, pro režiséra Eliho Rotha i pro Jacka Blacka… jenž si mimochodem chystá zapsat další úspěch v rámci stejného žánru už za měsíc díky halloweenské Husí kůži 2.

Naopak trvalkou je thrillerová Nebezpečná laskavost s krasavicemi Blake Lively a Annou Kendrick. Skromná produkce znovu ztratila jen třetinu svých výnosů, připočetla dalších 6,6 milionu a průběžně hlásí 43 mega jen z Ameriky. Pěkná cifra.

 

Hororová Sestra je na pátém místě a v zámoří má to nejlepší už dávno za sebou, samozřejmě s krásnými 109 melouny uskladněnými na kontě. Fantastická je ovšem výtěžnost tohohle hororu v globálním měřítku, protože nová wanovská bubáčina hlásí už v úhrnu 330 mega ze všech kontinentů. A to je prostě báječné. Dokonce jde o maximum v rámci conjuring-univerza, a to přitom oba díly Annabelle i V zajetí démonů byly fakt veliké hitovky. Jenže Sestra jde ještě o level dál. Wanovy producentské ručičky mohou být definitivně pozlaceny.

Je pak zajímavé sledovat na šesté příčce debut hororového výplachu Hell Fest s necelými pěti miliony. Nemusí se to zdát jako špatný výsledek, když uvážíte rovněž pětimilionový rozpočet – ale ta kampaň a nasazení do víc jak dvou tisícovek kin něco, sakra, stojí, takže výsledek je prostě slabý. A nevyplatí se. Maximálně se pak bude Hell Fest líp prodávat do dalších zemí a hlavně na VOD, jako ten hororový brutál z kin. Bohužel si s sebou ale ponese i nevábnou pověst spojenou s mizernými recenzemi.

 

Sedmičku okupuje superúspěšná romantika Šíleně bohatí Asiati. Ta už v Americe pomalu finišuje. Čtyři miliony vytáhly film na zámořských 165 mega, což už je skoro konečná. Teď ale bude napínavé sledovat, nakolik se ještě povede rozmnožit těch neskutečných 218 melounů celosvětově, co aktuálně svítí na kontě…

Na osmé pozici definitivně odumírá Predátor, který americký top ten opustí s mizernou padesátkou na kontě. Celosvětových 115 mega je taky bída s nouzí… a výsledné dojmy tedy nedůstojné po všech stránkách.

Desítku uzavírá dobová krimi s McConaugheym White Boy Rick a ženský akčňák Peppermint. Ani jeden film asi nikdy v životě neuvidím, ale to se stává.

 

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden zkusí vydělat velké peníze comicsový Venom i parádní režijní debut Bradleyho Coopera Zrodila se hvězda.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace