Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Nejlepší DVD a Blu-ray: Září 2018


ikona
KarelR
avengers: infinity warblu-raydeadpool 2dvdsolo: star wars storytiche mistoztratili jsme stalina
Tři stamilionové značky, hitový horor a drzá politická komedie? Jo, v září bude vaše peněžka trochu úpět... 

Blůčkové sucho je (alespoň na pár týdnů...) u konce! V září vyšlo hned několik modrých disků, které se vám budou vyjímat na poličce, tak si je pojďme rychle proběhnout.

Avengers: Infinity War
Vychází: 5. září 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + Blu-ray)

Nejepičtější a nejlepší díl Avengers je nefalšovaným unikátem. Marvel v něm totiž protíná neuvěřitelnou desítku filmových sérií, a to bez zakopávání a s drtivým finále, které je vlastně úplně logické - ale stejně bere dech. Co by se na Infinity War mělo obdivovat nejvíc? Kromě mohutného technického zpracování hlavně péče o postavy, jichž dorazily vyloženě desítky a každá stihne na chvíli zazářit. Prim však i přesto hraje Thanos, který je nejkomplexnějším marveláckým záporákem a člověk ho vlastně i trochu chápe. Russovi tak jednoznačně splnili očekávání a mají před sebou takřka nereálný úkol - nepohnojit čtyřku! (9/10)

Deadpool 2
Vychází: 19. září 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (2x Blu-ray), 848 Kč (UHD Blu-ray + 2x Blu-ray)

Druhý Deadpool je... prakticky stejně dobrý jako jednička? Všichni jsme asi čekali víc, na druhou stranu ale buďme rádi, že to Ryan Reynolds nezazdil. Jeho ukecaný žoldák je i napodruhé zábavný a sem tam nevyzpytatelný, bohužel mu však chybí nějaký ultimátní kousek, o kterém by se mluvilo dlouhé měsíce po premiéře. Jistě, celý film hezky šlape a sekvence "X-Force nahání kamion" se náramně povedla. Všude kolem je to ale plus mínus deadpoolovský standard, což značí nevytěžený potenciál. Snad se trojka pořádně utrhne ze řetězu! (7/10)

Solo: Star Wars Story
Vychází: 26. září 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 538 Kč (2x Blu-ray), 628 Kč (3D Blu-ray + 2x Blu-ray)

Kdo by ještě před půl rokem sázel na to, že bude Solo sympatická a svižná sci-fi žánrovka? Jasně, na Star Wars, kde každý film znamenal obří událost, je to vlastně málo. V době "značkového ředění" je však každý nadprůměr výhrou a Solo do něj i přes nepřehlédnutelné chyby patří. Kdybychom nikdy nezjistili, odkud Han pochází a jak se seznámil s Chewbaccou, nikomu by to asi žíly netrhalo. Ron Howard ale pochopil, že musí tahle "odhalení" zabalit do akční jízdy se spoustou střílení a létání, a dost si stojím za tím, že si za záchranu Sola zaslouží malou bezvýznamnou pochvalu. (7/10)

Tiché místo
Vychází: 12. září 2018
Cena: 268 Kč (DVD), 448 Kč (Blu-ray), 788 Kč (UHD Blu-ray + Blu-ray)

Přijít v roce 2018 s originálním hororem je prakticky nemožné. John Krasinski to ale... víceméně dokázal? Pravda, Tiché místo má velký problém se samotnou zápletkou, jíž je zkrátka problém uvěřit. Pokud však na zdejší mlčenlivou hru přistoupíte, dostanete skvělou thrillerovou hříčku, která je mnohem napínavější a dojemnější, než by se na první pohled mohlo zdát. Krasinski holt pochopil, že je každý film zhruba tak dobrý jako jeho postavy. A jelikož si ústřední rodinu nekompromisně ohlídal, může si gratulovat k hitu, jehož pokračování (nebo spin-offy?) to v kinech budou mít zatraceně těžké. (7/10)

Ztratili jsme Stalina
Vychází: 5. září 2018
Cena: 178 Kč (DVD)

Armando Iannucci mě před devíti lety rozsekal satirou Politické kruhy, takže jsem od jeho novinky čekal trefu do černého. Jak to dopadlo? Ztratili jsme Stalina je přesně tou poválečnou skoro-parodií, kterou jsem si vysnil, a dal bych ruku do ohně za to, že se na natáčení všichni ukrutně bavili. Natočit brajgl po Stalinově smrti víceméně "historicky věrně", jen s totálně přehrocenými dialogy, je nápad za všechny prachy. Je tedy maličko škoda, že se film chvílemi vleče a není v něm zase tolik úderných hlášek, aby se zařadil k žánrové špičce. Dobrá zábava je to ale rozhodně a z fleku bych takhle nechal zfilmovat kupu dalších historických událostí! (7/10)

Dále v září vyšlo: Dvě nevěsty a jedna svatba, Lajka, Paterson, Pepa, Planeta Česko, Psí ostrov, Přání smrti, Taxi 5, V oku hurikánu, V husí kůži

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace