Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jack Black a režisér Hostelu uspěli, Predátor ostudný


ikona
Cival
a simple favoranne kendrickblake livelyčarodějovy hodinycate blanchetteli rothjack blackjames wanmatthew mcconaugheymegmichael moorepredatorpredátor: evolucesearchingshane blackšíleně bohatí asiatitržby
Fantasy tentokrát boduje. 

Klasická zářijová bída udeřila, triumfátor uplynulého víkendu to ale zvládá úspěšně kamuflovat. U Universalu si zavčas uvědomili, že Jack Black překonal časy, kdy se zdál být pro Hollywood zcela odepsaný a naopak se stal garantem pohodové fantasy zábavy pro celou rodinu. Husí kůže si před třemi lety připsala 150 mega a Jumanji minulé Vánoce dokonce málem útočilo na miliardu. Blackův úspěšný comeback tak už jenom potvrzuje lehce strašidelná výplachovka Čarodějovy hodiny.

Skromná knižní adaptace za nějakých čtyřicet mega se přesně trefila do poptávky po rodinných popcornovkách a vytěžila o prvním víkendu v amerických kinech krásných 26 milionů dolarů. Film půjde jasně do plusu, i když nejde o nějaký byznysový megahit, a Jack Black se může tetelit, že má díky The House with a Clock in Its Walls splněno i letos. Snímek navíc zase jednou zásadně pomáhá kariéře Cate Blanchett a režírujícího melhuby Eliho Rotha, jenž má ve filmografii víc propadáků než hitů - pochválili ho kritici i diváci, kterým tahle blbina zjevně sedla, tak snad uvidíme od Rotha v blízké budoucnosti nějaké další povedené projekty, a ne jen rozhovorové exhibice, v nichž se tváří jako nový Tarantino.

 

Ostatní novinky bohužel absolutně pohořely. Michealu Mooreovi totálně nevyšel útok na Donalda Trumpa a Fahrenheit 11/9 se třemi miliony tápe na osmém místě. Marnost.

Doják od Amazonu Life Itself (a prý sračka roku) i rádoby kontroverzní Assassination Nation pak selhaly taky zcela a ostudně a nevešly se ani do TOP 10, což jen ukazuje, jak marné bývají pokusy nezávislých distribuček a jak mimo a neprůrazné jsou jejich kampaně a uvedení. Tragický pohled. 

Druhé místo tak udržela skvěle hodnocená Nebezpečná laskavost aka A Simple Favor. Při cílení na starší a trochu méně popcornožravé publikum to vypadá na solidní podzimní trvalku, jak naznačuje i aktuálních deset milionů z druhého víkendu pří půvabných třetinových propadech. Anna Kendrick a Blake Lively to mají v Hollywoodu hezky rozjeté a i tahle produkce jim pomůže.

 

Bronz si užívá hororová Sestra. Ta stabilizovala svou výkonnost rovněž na deseti melounech ze třetího víkendu v distribuci, a to při propadu o 45%. Hlavní jsou pro ni ale souhrnná čísla: Nová hitovka v rámci Conjuring-univerza produkujícího Jamese Wana se překulila přes krásnou stovku jen z Ameriky, celosvětově pak hlásí parádních 292 milionů dolarů, což se v hororovém žánru stává tak jednou, maximálně dvakrát za rok.

Smutný je pak pohled na Predátora. Dva týdny po premiéře a ani ne kilo celosvětově? To už je opravdu ryzí ostuda a nefalšovaný hřebíček do rakve nejdrsnějšího vesmírného lovce. Jasně že i tohle ten sci-fi drsňák přežije a v rámci nějakého restartu nebo nového spojení s Vetřelcem ještě za pár let šanci dostane (anebo se bude ředit v televizi?)... ale je to prostě bída a utrpení. Blackův reboot se vůbec nepovedl, v kasovních ohledech zejména.

Fenomenální Šíleně Bohatí Asiati si na páté pozici zapisují po šesti milionech, a i když to vypadá, že na astronomické dvoukilo z Ameriky nedosáhnou (aktuálně 159 mega), kdovíjak je to trápit nemusí, protože v globálním měřítku už ho mají. A není to rozhodně konečná. Před startem natáčení dvojky, která bude zase levná a zase supervýdělečná, se ještě pár penízků přikulí.  

 

Šestá příčka patří dobovému agentskému drámu White Boy Rick. Jeho sedmnáct mega je z mého pohledu na hranici možností, když film kritici úplně neadorují a oscarové fanfáry tedy nezazní. Trochu škoda, ale pokud jste chtěli McConaugheyho one-man show, v tomhle ohledu prý zklamáni nebudete. 

Do desítky se vešel ještě ženský akčňák Peppermint, z něhož se druhé Atomic Blonde nestalo, půlmiliardový letní velehit výplachového typu MEG a skromný thriller z počítačové obrazovky Searching.

Kompletní žebříček tržeb zde.

Za týden se bude konat hororový Hell Fest, velké peníze ale zkusí otočit hlavně americká verze Marečku, podejte mi pero! Night School a animovaný Yeti

Komentáře
VŠECHNY KOMENTÁŘE (9)
© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace