Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

První reakce: Válečný horor Overlord je nářez


ikona
Mr. Hlad
druhá světová válkajj abramsjulius averyoverlordprvní reakcezombies
Hororová novinka J.J. Abramse je podle všeho hodně povedený masakr.  

Predátor nás v kině možná zklamal (respektive zklamal nás určitě), ale vypadá to, že se blíží film, který by nám mohl spravit náladu. Akční horor Overlord, jenž vznikal pod dohledem J.J. Abramse, se totiž podle prvních zahraničních reakcí zatraceně povedl. A komu v kinech chyběla kombinace strachu, násilí a děsu, ten by měl být spokojený. Jen pro připomenutí, Overlord se odehrává během Dne D a točí se okolo skupiny vojáků, kteří mají zlikvidovat rádiovou věž a pomoci tak spojencům s vyloděním. Narazí však na šíleného nacistického vědce Wafnera, jenž vyvinul sérum, s jehož pomocí dovede oživovat mrtvé vojáky. A následuje masakr s hromadou nácků, zombíků a střílení. A podle všeho je to všechno hodně zábavné. 

První reakce naznačují, že Overlord si bere to nejlepší z hororových klasik jako Věc a Re-Animátor, což byly filmy, které se eRkového ratingu ani v nejmenším nebály. Zároveň se s troškou nadsázky mluví o kombinaci Zachraňte vojína Ryana a 28 dní poté říznuté H.P. Lovecraftem. Zní to dobře, ne? No a taky je to prý pořádné maso. Odpadávající kusy obličejů, vyhřezlá střeva, utržené hlavy… asi to nebude nic pro slabší povahy. A nejenom kvůli monstrům, ale i kvůli tomu peklu, kterým si musí hrdinové projít, než na nácky a jejich zrůdy vůbec narazí. Scéna sestřelení výsadkového letadla je podle všeho hodně intenzivní. To vše navíc s parádními triky a maskami a dobrými herci. 

Ačkoliv jde pořád o béčko, režisér Julius Avery prý výtečně zvládá budovat atmosféru a nepříjemné pocity při čekání na to, než se na scéně objeví zombíci a zvládá jak ten hororový, tak i válečný žánr. No a hlavně je to podle všeho přesně ta braková zábava, kterou si člověk pod pojmem „film z druhé světové se zombíky“ možná představí, ale obvykle nevěří, že by ji v kinech dostal. Takže sakra doufám, že datum české premiéry se dozvíme už brzy, podle ČSFD to totiž zatím vypadá, že tenhle krvavý nářez si užijí jen na Slovensku.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace