Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Jedna z nejslavnějších čínských hereček je nezvěstná


ikona
KarelR
355cinafan bingbingiron man 3x-men: budouci minulost
Čínská vláda je nekompromisní a tvrdě dohlíží na velké herecké hvězdy. Co provedla Fan Bingbing a jak to ovlivňuje Hollywood? 

O tom, jak Hollywood podlézá Číně, psal TedGeorge zrovna včera. Blockbustery se částečně odehrávají v Asii nebo v nich hrají asijské hvězdy, aby je Čína nadšeně pustila do kin, kde můžou producenti schrastit i stovky milionů dolarů. Pořád tu ale mluvíme o státě, v němž je u moci komunistický režim, což má i řadu nevyhnutelných stinných stárnek.

Jednou z nich je samozřejmě odklízení kohokoliv, kdo se komunistům zprotiví, a teď došlo na Fan Bingbing, jednu z nejslavnějších čínských hereček, kterou znáte z x-menovské Budoucí minulosti nebo z Iron Mana 3. Nelekejte se, Fan podle všeho není mrtvá. Od půlky července o ní ale nikdo neslyšel (= odmlčela se na sociální síti Weibo, kde má přes 60 milionů followerů) a čínští novináři tuhle informaci konečně dostávají za hranice.

Fan se údajně zdiskreditovala tím, že podváděla na daních. Čínští herci totiž často podepisují dvě hollywoodské smlouvy, přičemž tu s nižší částkou posílají na finančák a podle té s vyšší částkou inkasují americké miliony. Kdo ví, jak se v tomhle případě řeší první prohřešek. Fan jich ale musela nasekat vícero a komunistům podle všeho došla trpělivost.

V tuhle chvíli se pořád reálně neví, co se vlastně děje. Fan ale měla před sebou premiéry několika filmů, které se buď odsouvají, nebo se z nich Fan možná narychlo vystřihne. Asi nejblíž je válečné drama Airstrike s Brucem Willisem, jež srpnové datum premiéry vyměnilo za říjen a vymazalo Fan z propagační kampaně. Zdaleka největší problémy jsou však u špiónské novinky 355, která se nadšeně řešila letos v Cannes a mají si v ní zahrát Jessica Chastain, Marion Cotillard, Penelope Cruz a Lupita Nyong’o.

Bez velké čínské hvězdy se 355 možná vůbec nenatočí, což by znamenalo, že může distribučka Huayi Brothers přijít až o 20 milionů dolarů. Zmizení Fan Bingbing tak pomalu zasahuje do důležitého byznysu a je jen otázkou času, kdy se začne pořádně řešit nejen v Číně, ale i v samotném Hollywoodu.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace