Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

James Bond má nové scenáristy


ikona
Mr. Hlad
daniel craigdanny boylejames bondneal purvisrobert wade
Kdo se pokusí co nejrychleji vypilovat scénář k nové bondovce?  

James Bond má problémy, díky kterým ho nejspíš v listopadu 2019 v kinech neuvidíme. Zatím to sice nikdo oficiálně neřekl, ale vzhledem k tomu, že není režisér a že Daniel Craig kývl na hlavní roli v detektivce Riana Johnsona Knives Out, je víceméně jasné, že se nestihne natáčet tak, jak se původně plánovalo. A logicky se tak bude muset odložit i premiéra. Režisér Danny Boyle a jeho dvorní scenárista John Hodge projekt po neshodách z producenty i samotným Craigem opustili. Mohl za to prý odlišný názor na směřování příběhu, rozdílné představy o záporákovi a dokonce se šeptá, že Boyle chtěl Bonda na konci zabít. Co bude dál? 

Na scénu se oficiálně vrací Neal Purvis a Robert Wade. Tahle dvojka napsala scénáře pro všechny bondovky od Jeden svět nestačí, takže se nemusí učit nic za pochodu. A navíc už mají část hotovou. Jejich scénář byl prý připravený a dlouho se s ním počítalo, když se ovšem k režii dostal Boyle, přitáhl s sebou právě i Hodge a chtěli vyprávět svůj vlastní příběh. Po jejich odchodu tak dostávají Purvis s Wadem druhou šanci a mají svůj nástřel scénáře dopilovat a komplet připravit. Ještě však nemají vyhráno, svou verzi budou muset prezentovat někomu, kdo se ujme režie. Zatím se mluví o jménech jako Yann Demange (71 a Ticho před bouří), SJ Clarkson (teoreticky čtvrtý Star Trek) a Bart Layton (American Animals). Slavnější jména, která padala ještě před pár dny, jsou najednou pryč, producenti nejspíš chtějí mít na place někoho, kdo by byl poslušnější než oscarový Boyle. Je tedy otázka, do jaké míry budou moci vybraný režisér či režisérka scenáristům do práce kecat. Purvis a Wade by ale při svých zkušenostech měli odvézt dobrou práci. 

---

Vytáhni v hospodě: Purvis s Wadem nenapsali jen Bonda, ale i Johnnyho Englishe. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace