Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Spolu to dáme: Recenze


ikona
Mr. Hlad
elyas m´barekspolu to dáme
Jeden dospělý flákač, jeden těžce nemocný puberťák a doják je na světě. Alespoň teoreticky.  

Elyas M´Barek se doma v Německu stal velkou hvězdou díky komediální trilogii Fakjů, pane učiteli a diváci si k ní našli cestu i u nás. M´Barek byl zábavný, charismatický a celé to bylo svižně natočené. Ve svém žánru trhlých a lehce vulgárních komedií šlo určitě o nadprůměr, ale vypadá to, že hlavní hvězda dostala chuť ukázat světu, že umí zahrát i komplikovanější role. Tuhle chuť dostávají komediální herci poměrně často a někdy z toho překvapivě vylezou zajímavé filmy. Tentokrát bohužel ne. 

 

Spolu to dáme vychází ze skutečných událostí a točí se kolem třicátníka Lennyho, který posledních pár let nic nedělá, jen vysává tátův účet, chlastá a zevlí. A táta doktor už toho má dost, takže mu zatrhne veškeré příjmy a donutí ho, aby trávil čas s těžce nemocným patnáctiletým Davidem, jenž se dost pravděpodobně nedožije šestnácti a trošku mu pomohl si ty poslední týdny a měsíce v životě užít. Ani jednomu se moc nechce trávit čas společně, ale oba musí a (nepřekvapivě) k sobě začnou nacházet cestu. A tak kolem pětačtyřicáté minuty se z Lennyho začne stávat lepší člověk, jenž se rozhodne přehodnotit svůj život a vy až do konce budete akorát váhat, jestli na konci David umře, nebo ti dva všechno překonají a vyjdou z toho jako lepší lidé...

 

Spolu to dáme je strašně schematická a neoriginální podívaná. Taková ta věc pro nenáročného diváka a ideálně takového, co na Facebooku sdílí fotky o ztracených psech ve Vlachově Březí. Kdo se snadno dojme, ten tady těch příležitostí bude mít spoustu. Ale pokud jste podobný film už někdy viděli – a ta šance není malá, protože tohle téma není zrovna originální – nejspíš velmi rychle pochopíte, že tvůrci se vlastně jen zuby nehty drží klasického žánrového schématu a střídají veselé scény s dojemnými. 

 

To by nemusela být taková potíž, Nedotknutelní konec konců fungovali víceméně stejně, ale šlapali skvěle. Oproti nim má ovšem tahle německá záležitost problém v tom, že se drží při zemi. Strašně moc. Nevím, jestli za to může fakt, že to celé bylo podle skutečné události a filmaři se kvůli tomu báli trošku víc přitlačit v humoru i napětí, v každém případě je však výsledkem uchcanost. Lenny je strašně nudná a nezajímavá postava a M´Barekovo charisma na ni nestačí. Jeho parťák David je zase tak blbě zahraný, že k němu jen těžko budete hledat nějaký vztah a všechny jejich lumpárny jsou nakonec zoufale krotké, až nudí. Těžko říct, proč do toho tvůrci nešlápli trošku víc. 

U spousty scén jsem si říkal, že právě tady mohl být snadno nějaký vtip, tady trochu ostřejší hláška a tady to šlo vyřešit nějak atraktivněji, ale jakoby se Spolu to dáme z jakési úcty k tématu bálo být zábavným filmem. A to není dobře, protože takhle je to film nudný a vlastně zbytečný.

Komentáře

  • Do této diskuze ještě nikdo nepřispěl, buďte první.
VSTOUPIT

Verdikt

avatar4/10

Mr. Hlad

Flákač Lenny musí dělat společnost umírajícímu Davidovi. Nadšený z toho není, ale brzy zjistí, že mu tenhle kluk přirostl k srdci. A i když se z nich stanou kámoši, zákeřná nemoc číhá za rohem...Spolu to dáme bohužel do žánru dojemných komedií nepřináší nic nového, ale především se bojí být opravdu zábavná a legrační. Takže ve výsledku především nudí. Když to znovu pustíte Nedotknutelné, dá vám to víc.



Hodnocení čtenářů

  • avatar6/10

    Slarque

  • avatar6/10

    malylada

  • avatar7/10

    Mkartaylas56

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace