Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Režisér oscarového Uteč! chce oživit hororovou klasiku


ikona
Mr. Hlad
candymanget outjordan peeleoscartony toddus
Michael, Jason a Freddy už se nových verzí dočkali. Teď je na řadě jejich jednoruký kámoš.  

Ještě před pár lety natáčeli Keegan-Michael Key a Jordan Peele skeče do televize, teď jsou ale o dost dál. Ten první se stal víceméně jistotou pro vedlejší komediální role, druhý utekl k režii a jeho horor říznutý sociální satirou Uteč! mu vynesl Oscara za scénář a nominace za režii a nejlepší film. S tím už se v Hollywoodu dá budovat docela silná pozice. Peele momentálně natáčí svou novinku Us, o jejíž zápletce se nic moc neví, mělo by však jít údajně o „sociální horor“ a v jeho hlavní roli se objeví Lupita Nyong'o a Elisabeth Moss. Svoje jméno ale Peele spojí ještě s jedním projektem. A o dost známějším. 

Peeleova produkční společnost Monkeypaw se totiž pokouší získat práva na novou verzi hororové klasiky Candyman. Ta se točí okolo městské legendy o muži, kterého v devatenáctém století brutálně zavraždili a kdo před zrcadlem řekne pětkrát jeho jméno, může se těšit na to, že se za ním objeví a zabije ho. Hákem, který má místo ruky. Candymana si v adaptaci příběhu Cliva Barkera zahrál v roce 1992 fenomenální Tony Todd, jenž se objevil i ve dvou už méně povedených pokračováních. Candyman ovšem není jen klasický slasher, celkem chytře pracuje i s americkou historií, tématem otrokářství a vlastně i rasismem, takže není divu, že Peelea zajímá. Jestli by zůstal jen u produkce, nebo se postavil i za kameru, zatím nevíme. Bylo by ale fajn mít tu další remake hororové klasiky, který nebude stát za prd. A tady šance je. 

---

Vytáhni v hospodě: Filmaři chtěli původně do hlavní role Eddieho Murphyho, ale nemohli si ho dovolit. 

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace