Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Zemřel Burt Reynolds


ikona
Mr. Hlad
burt reynoldsdeliverancelongest yardonce upon a time in hollywoodripsmokey and the bandit
Ve dvaaosmdesáti letech svět opustila legenda. 

Jsou hvězdy a superhvězdy. A pak lidi jako Burt Reynolds. Možná, že byste museli chvilku přemýšlet o nějakém jeho filmu, protože zvlášť v poslední době se herecky už moc nezapojoval, ale jeho tvář zná snad úplně každý. Burt Reynolds byl prototypem drsňáka, který uměl podle potřeby zahrát nekompromisního borce i sympatického chlapíka se smyslem pro humor a nadsázku. A teď si tohohle frajera a jednoho z nejslavnějších představitelů nejen tvrdých chlapů odnesla Zubatá. Bylo mu osmdesát dva let.

Reynolds stál stál před kamerou poprvé před padesáti lety, ale skutečnou superstar se stal až v letech sedmdesátých. Mihl se v Allenově Všechno, co jste kdy chtěli vědět o sexu (ale báli jste se zeptat), zazářil v nestárnoucím a pořád hodně mrazivém Vysvobození, výrazný byl i ve sportovním dramatu Nejtěžší yard a v akčních podívaných Na straně zákona, Gator, Polda a bandita a Sharkyho mašina. V devadesátých letech se pak mihl ve filmovém Mr. Beanovi, propadáku Striptýz a získal svou první a jedinou nominaci na Oscara za Hříšné noci. Reynolds ovšem nikdy nepatřil mezi herce, kteří by o podobné ceny bojovali. Tenhle chlap byl hlavně cool, ať už hrál v klasikách, béčkových videofilmech nebo ambiciózních dramatech.

Vlastně dává smysl, že se s ním v kině rozloučíme příští rok v Tarantinově Once Upon a Time in Hollywood. Člověk, který dal filmovým fandům padesát let života, si žádný menší pomník nezaslouží...

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace