Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Cruise plení Čínu, Ameriku dál drtí Asiati


ikona
Cival
alphablackkklansmancrazy rich asiansjason stathamM:I:6mark wahlbergmarvelmegmeg: monstrum z hlubinmile 22mission: impossiblemission: impossible - falloutoperation finalepeter bergsearchingšíleně bohatí asiatitom cruisetržbyúžasňákovi 2
Kdy se dočkáme nové úspěšné premiéry? 

Už je to trochu nuda sledovat, jak se novinkám nedaří a dolary sbírají hity staršího data. Ale buďme rádi aspoň za ně, protože jinak by ta tradiční bída z přelomu srpna a září studia vydeptala až na dno. Takhle se můžou alespoň Warneři tetelit blahem, protože Šíleně bohatí Asiati jim i napotřetí zajistili zlatou pozici v kasovním žebříčku a zapsali dvaadvacet milionů za víkend. Tuhle sumu by normálně brali jako otvírák, Asiati si ji ale připočetli v třetím týdnu promítání (při poklesu o zanedbatelných 10,6%) a díky tomu se vyšvihli už na 110 mega jen z Ameriky.

Pokud se takový trend podaří jen trochu udržet - a že by sakra mělo, protože tahle romantika se zjevně stala naprostým fenoménem - bude z toho fantastická dvoustovka pouze ze zámoří. I ostatní kontinenty ale nepochybně něco přisypou, takže půjde o globální megahit jako lusk.

Tím je vlastně i triková šílenost MEG. Jeden z nejúspěšnějších počinů Jasona Stathama o veselých kejklích s megažralokem je už na neskutečných 462 melounech celosvětově. V popředí se ale nadále drží i v Americe, jak napovídá stříbrná příčka za deset mega. Taktéž zde neskutečná výdrž pro film, co v trailerech připomínal spíš velký letní propadák.

Svou globální úspěšnost ale potvrdil o víkendu hlavně Tom Cruise. Právě otvírák za 77 melounů v daleké Číně pro Mission Impossible - Fallout je hlavní událostí kasovního víkendu. Nejen že tu Ethan Hunt překonává Rogue Nation a řítí se k titulu celkově nejúspěšnějšího filmu série, ale z průběžných 647 milionů i až k osmistovce z celého světa. I u šestého filmu to Cruiseovi prostě frčí, takže je čas začít vymýšlet nové kejkle pro sedmičku.

 

Novinky bohužel neměly nárok. Že vyhoří sci-fi Kin bylo všem jasné už od první ukázky. Fiasko retrodráma o honu na nácky v čele s Benem Kingsleym jako Adolfem Eichmannem Operace Finále už ale mrzí. Jeho víkendových šest milionů je dosti slabých, studio MGM ale musí trápit hlavně průměrné recenze, které tuhle ambiciózní produkci předem vyzařují z bojů o Oscary.

Nakonec ještě větší zklamání ale asi budou pociťovat tvůrci dalšího napínáku odehrávajícího se na ploše počítače, totiž thrilleru Searching. Ten neměl před pár měsíci velké naděje, jejich zásadní vzedmutí ale zařídil nejdřív úspěch na festivalu Sundance a pak hlavně příval nadšených recenzí, z nichž mohl vykvést nějaký ten hype a slušná dávka milionů. Bohužel se nestalo a navzdory 91% pozitivních recenzí a pověsti jednoho z nejlepších thrillerů roku se Searching s Johnem Cho úspěchu nedočkalo a po pětimilionovém otvíráku nejspíš zapadne. Škoda.

 

V druhé půlce žebříčku se díky pěti melounům posunul na 131 milionů celosvětově Kryštůfek Robin. I tak jde pro Disneyho o hořké zklamání, protože Medvídek Pú měl rozhodně na víc.

Po čtyřech milionech zapisuje rodinný biják Alfa, muppetí fail The Happytime Murders a pecka od Spikea Lee BlackKklansman.

Nad čerstvě šestisetmilionovými Úžasňákovi 2 (v Americe devátý nejvyšší počin historie!) uzavírá desítku ještě průměrná novinka dvojice Berg - Walhberg Mile 22

 

Kompletní žebříček tržeb zde

Za týden se náboženská agitka God Bless the Broken Road utká s akčňákem Peppermint a hororovou Sestrou. Ano, novinka z produkční dílny Jamese Wana konkurenci nepochybně rozemele.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace