Užíváním této stránky souhlasíte s všeobecnými podmínkami.
Tato stránka používá cookies.

Woody Allen si dává filmařskou pauzu


ikona
KarelR
a rainy day in new yorkkolo zazrakuwoody allen
Jsme svědky konce kariéry Woodyho Allena? 

V posledních desítkách let měl Hollywood jedinou neotřesitelnou jistotu - že Woody Allen každý rok natočí nový film. Král stydlivých intelektuálů si dal pauzu naposledy v roce 1981, když si oddechl mezi Vzpomínkami na hvězdný prach a Sexem noci svatojánské. Od té se doby snažil o to, aby u něj hrál úplně každý herec z továrny na sny, a skoro se dá říct, že se mu to povedlo.

Minulý rok ale pro Allena nebyl zrovna veselý. Adoptivní dcera Dylan Farrow se znovu připomenula s tím, že ji Allen v dětství zneužíval, a co je (v Hollywoodu...) paradoxně horší, Allenova novinka Kolo zázraků brutálně propadla. Produkující Amazon tak začal od Allena dávat ruce pryč a nakonec zrušil premiéru jeho letošního filmu A Rainy Day in New York. Jeho obsazení se vlastně ani moc nehrnulo do propagace, a teď to vypadá, že se Allenova novinka hodí do trezoru podobně jako I Love You, Daddy, jež ve špatný čas natočil Louis C.K.

Amazon, který má s Allenem smlouvu na další filmy, tak po další spolupráci logicky netouží. A protože Allena kvůli spojnici s #MeToo a propadnutí Kola zázraků nechce financovat nikdo jiný, nezačal doteď pracovat na novém filmu (a zatím to vypadá, že už letos ani nezačne). Ne, neznamená to oficiální důchod - tak daleko ještě nejsme. Letos ani příští rok ale novou allenovku zřejmě nedostaneme, a kdo ví, jestli se dvaaosmdesátiletý režisér ještě vůbec vrátí za kameru.

---

Vytáhni v hospodě: Řada herců už nechce mít s Allenem nic společného. Na druhé straně ho brání především Diane Keaton a Alec Baldwin, kteří věří tomu, že byla Dylan Farrow zmanipulována a všechno si vymýšlí.

© copyright 2000 - 2024.
Všechna práva vyhrazena.

Registrace

Nemáte svůj účet? Registrací získáte možnosti:
  1. Komentovat a hodnotit filmy a trailery
  2. Sestavovat si žebříčky oblíbených filmů a trailerů
  3. Soutěžit o filmové i nefilmové ceny
  4. Dostat se na exklusivní filmové projekce a předpremiéry

Zapomenuté heslo

Pokud jste zapomněli vaše heslo nebo vám nedorazil registrační e-mail, vyplňte níže e-mailovou adresu, se kterou jste se zaregistrovali.

Přihlášení


Registrace